Startersinformatie

Welkom als nieuwe student bij de opleiding Chemische Technologie van de academie Life Science, Engineering & Design (LED). We wensen je alvast veel succes met je studie. Op deze pagina vind je alle informatie over de start van het studiejaar.

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken.   

Lestijden & vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen, bijvoorbeeld via studystore.nl. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook 2e-hands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen.

Bekijk de boekenlijst

 De bijdrage voor lesmaterialen die je nodig hebt voor de opleiding betaal je tijdens de LED-introductie. Voor de opleiding Chemische Technologie heb je een labsetje met bril, een labjournaal en een labjas nodig. Bekijk hier het overzicht van de kosten. Daarnaast is het wenselijk dat je beschikt over een laptop.  

Let op: I.v.m. de Corona-maatregelen ontvang je aan het begin van het schooljaar informatie over de aanschaf van de materialen.

De introductie van je opleiding is verplicht en is op maandag 24 augustus & dinsdag 25 augustus. Deze intro is bedoeld om je academie, opleiding en medestudenten beter te leren kennen.  Vanwege de coronamaatregelen is de intro online. Zodra het programma definitief is, ontvang je deze informatie per mail.

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Voor vragen over je opleiding kun je terecht bij: Angelique Geesing 

In verband met vakantie is zij van 21 juli t/m 17 augustus niet bereikbaar.   

De frontoffice van de academie LED is bereikbaar:  

Heb je vragen over bijvoorbeeld je inschrijving of collegegeld, neem dan contact op met het Servicepoint:   

Kennis opfrissen voor je aan je nieuwe studie begint? Om in september goed van start te kunnen gaan hebben we een bijspijkermodule gemaakt voor de onderdelen chemie, biologie en wiskunde B. Hiermee kun je nog wat extra aandacht geven aan een vak dat voor onze opleiding belangrijk is!  

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info