Student zwaait lachend

Online open dag: Commerciële Economie

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Commerciële Economie? Kijk dan gerust rond en laat je inspireren! Check de video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Of kijk de opname terug die tijdens de online open dagen zijn gemaakt waarin onze studenten en docenten live vragen beantwoordden!

Blijf op de hoogte van online open dagen vanaf het najaar 2021!

Meer info

Online open dagen: wat zijn dat eigenlijk?!

Misschien heb je al het een en ander gelezen over online open dagen. Inkoppertje, maar het zijn volledig online bijeenkomsten om jou te helpen met je studiekeuze. Normaal gesproken houden we open dagen in onze gebouwen, maar dat kan nu helaas niet. Hoe werkt het dan wel? Bekijk onze online open dagen pagina en we vertellen je precies wat je kunt verwachten.

Meer info over online open dagen
Afbeelding van een jongen die lachend in de camera kijkt.

Veelgestelde vragen over Commerciële Economie

Bij Commerciële Economie staat tijdens je hele studie marketing centraal. Elk kwartiel werk je aan marketingvraagstukken en krijg je de daarbij behorende marketingtheorie. Marketing is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten en diensten te bevorderen.

Bij Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie staan economische vakken centraal, zoals budgettering. De financiële vakken zijn bij Commerciële Economie ondersteunend aan de marketingmodules. Denk aan financiële lessen om te bepalen hoe groot je marketingbudget mag zijn. Bovendien wordt het lastig een product te verkopen zonder dat je weet wat de kostprijs moet worden. Je hebt dus economie niet niet als hoofdvak maar dit is ondersteunend aan de marketing. Hetzelfde geldt voor vakken als recht.

International Business is volledig in het Engels. Bij Commerciële Economie heb je het vak Engels gedurende je hele studie maar is de studie zelf gewoon in het Nederlands. Wel kun je in het tweede jaar kiezen voor een internationaal semester. Bij International Business gaat het over zaken doen met buitenlandse bedrijven. Studenten die afstuderen bij International Business komen meestal aan het werk bij internationale bedrijven of bedrijven die in het buitenland gevestigd zijn. De meeste Commerciële Economie-studenten zijn werkzaam bij bedrijven in de regio, die overigens ook vaak zakendoen met bedrijven in het buitenland.

Ondernemerschap en Retail Management is vanaf de start gericht op het starten of het overnemen van een eigen bedrijf. Bij Commerciële Economie beginnen studenten wel tijdens de studie of na de studie voor zichzelf, maar stromen velen ook uit naar creatieve marketingfuncties, specialistenfuncties, data-analysefuncties en diverse salesfuncties.

De inhoud van de beide opleidingen zijn gelijk. Deventer voert als enige locatie de variant Sportmarketing uit. Als je echt een marketingfunctie in de sportwereld ambieert, kies je dus voor Deventer. Kom vooral de sfeer proeven tijdens een (online) meeloopdag en ontdek waar jij je het prettigst bij voelt.

De kansen op werk vanuit de opleiding zijn op dit moment echt heel groot! Dat heeft te maken met het feit dat sales een beroepsrichting is die ook in de toekomst blijft. Daarnaast is bij elke onderneming, groot of klein, marketing een onderdeel van de bedrijfsvoering. Bovendien is marketing niet specifiek gekoppeld aan een bedrijfstak. Je kunt werken in de bouw, de zorg, bij de overheid, in de ICT, noem maar op. Tot slot is er veel vraag naar marketingspecialisten die creatieve oplossingen kunnen aandragen. Bijvoorbeeld bij het in de markt zetten van een merk en het opzetten en beheren van de marketingcommunicatie-uitingen op social media.

Er zijn vier Saxion-dagen per week en je hebt elke week een vrije dag. Tijdens de vier Saxion-dagen heb je vaardigheidsworkshops, werkcolleges en werk je zowel op school als bij een bedrijf aan een reallife marketingvraagstuk vanuit het bedrijfsleven. Dat is bij elkaar zo’n 20 uur. De andere 20 uur ben je thuis colleges aan het voorbereiden, met je projectgroep gegevens aan het zoeken en deze aan het analyseren om deze in een rapport te verwerken. In totaal ben je dus fulltime, 40 uur per week, bezig met je studie.

Stockfoto DAS.jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Livestream terugkijken?

Bekijk de opname van de antwoorden die tijdens de online open dagen door docenten en studenten werden gegeven!

Open ruimte Saxion Deventer

De keuze voor Commerciële Economie was snel gemaakt!

Lees de ervaring Alle ervaringen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.