Groep studenten

Zorg jij voor een gastvrije, gezonde en duurzame omgeving?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Het voetbalstadion de Adelaarshorst, het Deventer ziekenhuis of de Deventer schouwburg; deze gebouwen zijn ontworpen voor de functie die ze vervullen: voetballen, gezond worden of theater opvoeren. Maar wie zorgt er vanaf het moment dat het gebouw er staat voor de gastvrijheid (hospitality), veiligheid, optimale werkplekken, de juiste parkeervoorzieningen, duurzaam energieverbruik, de beste communicatiemiddelen en een goed gewaardeerde cateringvoorziening? Inderdaad... Jij: De facility manager! Bij deze bachelor Facility Management leer je niet alleen wat jouw rol is in deze situaties binnen een organisatie, maar ben jij ook die creatieve organisator, die er blij van wordt om alles tot in de puntjes te regelen zodat anderen hun werk kunnen doet, staat hospitality bij jou op de eerste plaats. En ben jij flexibel, ondernemend én resultaatgericht!

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Twee mensen schudden elkaar de hand

Ondernemend en gastvrij

Tijdens de studie Facility Management word  je breed opgeleid tot een gastvrije Facility-professional van de toekomst, met oog voor sustainability en nieuwe technieken. Je leert een eigen business op te zetten en organiseert samen met studiegenoten een event namens een echte opdrachtgever.

Aandacht voor duurzaamheid

Aandacht voor duurzaamheid

Bij de opleiding Facility Management krijg je te maken met allerlei thema's waar je misschien niet direct aan denkt. Niet alleen je huis moet energiezuinig worden, ook je werkplek. De Facility Manager denkt na over een duurzame inrichting van het kantoor en zorgt voor een contract voor duurzame energie? Samen dragen we zorg voor een duurzame wereld.

Persoonlijke begeleiding en aandacht

Persoonlijke begeleiding en aandacht

De hbo-opleiding Facility Management staat bekend om intensief en persoonlijk contact tussen jou en de docent in een kleinschalige en vertrouwde omgeving. Je hebt daardoor veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, samen met je studiecoach.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Beschik jij over een havo- of vwo-diploma? Dan ben je nu met elk profiel toelaatbaar zonder verplicht vak!

Gewijzigde toelatingseisen

Tijdens je studie Facility Management

Vanaf de eerste dag ga je aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. Je gaat op excursies, maakt een studiereis en werkt aan opdrachten om een goed beeld te krijgen van de facilitaire branche. Zo organiseer je je eigen studiereis met je medestudenten en bouw je aan een stevige kennisbasis gerelateerd aan thema's zoals business, duurzaamheid, smart en je ontwikkelt je tot een denker met daadkracht.

Studie-inhoud
hbo facility management landelijke campagne

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Facility management IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Facility Management

Mogelijkheden na je opleiding Facility Management

Het werken efficiënter maken

Vraagstukken waar jij straks een oplossing voor gaat vinden, zijn bijvoorbeeld de mensen in een ziekenhuis of een verpleeghuis die jou nodig hebben om voor de dagelijkse behoeften te zorgen. Jij zorgt voor een prettige woonomgeving, en onderhoudt zowel gebouw als tuin. Jij zorgt voor beeldbellen met artsen en familie. Jij houdt het overzicht over welke technologie ingezet kunnen worden om het leven makkelijker te maken, zoals het ontwikkelen van een app om de wachtrij bij de catering in beeld te brengen bijvoorbeeld.

Het leven leuker maken

Is er een evenement of festival, dan is er iemand die de toegang regelt, die het terrein veilig houdt, die zorgt dat er iets lekkers te eten is en dat er sanitaire voorzieningen zijn. Kortom, iemand die er voor zorgt dat mensen zorgeloos kunnen genieten van het evenement of festival. Als facility manager ben jij deze persoon, klinkt goed toch?

facility management opleiding

Het werken prettiger maken

Mensen willen graag prettig kunnen werken. Of dit nu op kantoor of thuis is. Op kantoor verwacht je een fijne werkplek; schoon, een goede temperatuur en met genoeg frisse lucht. En als je thuis werkt wil je dat alle benodigdheden goed geregeld zijn. Wie sluit de contracten af voor catering, schoonmaak en energie? Wie regelt de jaarlijkse teamdag? En wie zorgt ervoor dat het gebouw een gastvrije receptie heeft, goed onderhouden is en dat je makkelijk je weg kunt vinden? Welkom in de wereld van een facility manager!

Jouw toekomt
facility management opleiding
facility management opleiding hbo

Wat een prachtige ervaring om een half jaar stage te mogen lopen bij de gemeente Apeldoorn voor het project 3FM Serious Request.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen