Startersinformatie

Het is bijna zover! Binnenkort start je met de opleiding Facility Management. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je moet weten om goed van start te gaan!

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten we je zien hoe je je lesrooster via Xedule kunt opzoeken.   

Lestijden & vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

  • je rooster en roosterwijzigingen;
  • informatie over toetsen;
  • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
  • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
  • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
  • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Je boekenlijst vind je op Studystore.nl.

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen.

Ga je toch liever voor nieuwe boeken dan kun je deze bestellen via Studystore.nl, waar je 5% korting op je bestelling krijgt.

Welkom bij de Saxion Hospitality Business School! 

Na de zomer ga je starten met de opleiding Facility Management (FM) bij de Hospitality Business School (HBS). Je opleiding gaat van start met een introductieprogramma, dit is een belangrijk onderdeel van je studie. De opleidingsintroductie zal online plaatsvinden op maandag 24 augustus en dinsdag 25 augustus van 10:00 – 14:00 uur. In de week van 17 augustus ontvang je een mail met meer informatie en een digitale uitnodiging om deel te nemen aan de introductie. 

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Kledingvoorschriften bij gelegenheden 
Er representatief uitzien staat hoog in het vaandel in de hospitality branche. Elke opleiding van de Hospitality Business School heeft eigen kledingvoorschriften (dresscode). Je hoeft nu nog geen kleding aan te schaffen. Gedurende je opleiding ontvang je hier meer informatie over.  

Overige kosten 
Bekijk het overzicht van de (extra) kosten die je kunt verwachten tijdens het eerste jaar van je opleiding Facility Management. De bedragen in dit overzicht zijn een richtlijn. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Heb je vragen? Neem contact op met de Front Office van de HBS via onderstaande contactgegevens.  

Let op: in verband met de vakantie is de Front Office van de HBS gesloten van maandag 27 juli t/m zondag 16 augustus. Tijdens die periode is de HBS Front Office uitsluitend per mail bereikbaar. 

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info