Jouw toekomst

Als facility professional regel je optimale werk-, verblijfs- en zorgomgevingen. De taken en verantwoordelijkheden zijn divers: een verzekeringsmaatschappij heeft andere FM-taken dan een luchthaven.

Beroepen in het Facility Management-werkveld

Facility professionals kom je in elke branche tegen en in verschillende rollen. Tijdens de opleiding maak je kennis met deze rollen. Hieronder vind je de inhoud:

Als facility manager regel je, simpel gezegd, het huishouden van een bedrijf of organisatie. Je zorgt dat elk personeelslid alle diensten en middelen (faciliteiten) tot zijn beschikking heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Zo regel je bijvoorbeeld de perfecte catering voor een evenement, de juiste beveiliging, een servicegericht ontvangst en een goede schoonmaak.

Wil je graag ondernemen? Binnen de FM-branche zijn hier veel kansen voor, zowel business-to-business als business-to-consumer.

 

Wil jij je binnen het brede FM-vakgebied toch graag specialiseren? Er zijn veel FM-ers die op een bepaald gebied inhoudsdeskundige zijn en onderzoek verrichten. Hoe kun je bijvoorbeeld big data inzetten om de tevredenheid over de werkomgeving te verhogen? Welke informatie kun je uit een gebouwbeheersysteem halen, zodat je weet in welke ruimte mensen veel werken, onder welke (gebouw)omstandigheden en hoe tevreden ze daarmee zijn? En zo zijn er nog meer veel meer specialisaties binnen het vakgebied te bedenken!

Als adviseur bij een organisatie ben jij de professional die vraagstukken binnen het vakgebied FM weet op te lossen.

  • Inkoper
  • Contractmanager
  • Projectleider
  • Service- of vastgoedmanager
  • (Junior) facility manager
  • Coördinator servicedesk
  • Accountmanager bij een facilitaire dienstverlener
  • Expert bij een adviesbureau
  • Spin in het web bij een evenementenbureau

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Je kunt als facility professional aan de slag bij onder andere verzekeringsmaatschappijen, evenementenbureaus, ziekenhuizen, hotels, luchthavens of scholen. Kortom: in alle gebouwen is er een manager nodig die zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Studenten praten samen

Baankans

 

Facility Management 83%
Hotel Management 79%
​Tourism Management 65%

Binnen anderhalf jaar na afstuderen

Doorstuderen

Met een bachelordiploma ben je toelaatbaar voor een wo-studie. Saxion biedt in samenwerking met de University of Greenwich drie masters aan.