Brandonderzoek hbo-opleiding Forensisch Onderzoek Saxion

Werk met Forensisch Onderzoek mee aan een veilige samenleving

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Enschede
  • Start in september

Betreed de intrigerende wereld van forensisch onderzoek bij de hbo-opleiding Forensisch Onderzoek! Wij zijn niet alleen de mannen en vrouwen in de witten pakken op een plaats delict. Wij zijn ook de onderzoekers van ongevallen, branden en fraudezaken We zijn de onderzoekers die innovatieve oplossingen verzinnen en daarmee bijdragen aan een veiligere wereld. We leren je geavanceerde technieken om sporen te analyseren. Samen lossen we complexe zaken op!

Specialiseren in Nanotechnologie bachelor Forensisch Onderzoek Saxion

Specialiseren in nanotechnologie

Nanotechnologie is de techniek van de toekomst! Het gaat om deeltjes die met het blote oog niet te zien zijn. Na het tweede jaar van de opleiding Forensisch Onderzoek kun je je specialiseren in nanotechnologie. Ontwikkel dan bijvoorbeeld een lab-on-a-chip voor brandonderzoek.

Forensisch onderzoek en biologie - vooronderzoek bachelor FO Saxion

Forensisch onderzoek en innovatie

Tijdens je opleiding ga je nieuwe technologieën inzetten en ontwerp je nieuwe producten. Je denkt bijvoorbeeld mee over de ontwikkeling van een vingerafdrukscanner voor een plaats delict.

Forensisch onderzoek brand hbo Forensisch Onderzoek Saxion

Forensisch laboratoriumonderzoek

Tijdens de studie voor forensisch onderzoeker werk je aan cases uit de praktijk. Forceer je met nieuwe technieken een doorbraak bij een bestaande cold case. Of trek je conclusies met veiliggestelde sporen bij een brand, een toedrachtsonderzoek of een groot (verkeers)ongeval.

Meld je nu aan

Deze opleiding kent een numerus fixus. Meld je vóór 15 januari aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Numerus fixus en selectie

Voor de opleiding Forensisch Onderzoek is er een decentrale selectieprocedure, ook wel een 'numerus fixus'. Dat betekent dat er maximaal 120 studenten per jaar worden toegelaten.

Meer over de numerus fixus

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Forensisch Onderzoek

Bij de opleiding Forensisch Onderzoek leren we jou om delicten en incidenten te onderzoeken vanuit een natuurwetenschappelijk en technisch oogpunt. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van het werkveld door samen met opdrachtgevers uit de praktijk te werken aan complexe vraagstukken. Door een nauwe samenwerking met experts uit het werkveld leer jij de fijne kneepjes van het vak.

Studie-inhoud
​Praktijkwerk door student Forensisch Onderzoek Saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE FORENSISCH ONDERZOEK IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Forensisch Onderzoek

Mogelijkheden na je opleiding Forensisch Onderzoek

Na jouw studie Forensisch Onderzoek kun jij aan de slag als volwaardig forensisch onderzoeker. Je gaat sporen onderzoeken op een plaats delict, bent die onderzoeker na een hevige brand of een fraude onderzoeker, op zoek naar verdachte geldstromen. Je gaat bezig met technisch onderzoek, het reconstrueren van incidenten of het ontwikkelen van de nieuwste technieken.

Jouw toekomst
Na je opleiding Forensisch Onderzoek ben je specialist op het gebied van onderzoek naar de toedracht van een incident Saxion
Forensisch Onderzoek gebroken autoruit

Ik zoek uit of een speciale camera kan bijdragen aan het zichtbaar maken van sporen bij verkeersongevallen.

Lees de ervaring Alle ervaringen

PRAPP: Doe de studiekeuzetest!

Misschien lijkt de hbo-opleiding Forensisch Onderzoek je wel wat, maar twijfel je nog. Heb jij interesse in exacte vakken zoals scheikunde, natuurkunde en/of biologie, maar vind je het moeilijk om te bepalen welke studie nu echt bij jou past?

Doe dan de PRAPP-studiekeuzetest van exactwatjezoekt.nl!

Doe de test!
Exactwatjezoekt studiekeuzetest PRAPP.jpeg

Gerelateerde opleidingen