'Combinatie van werkprocessen binnen organisaties en het sociale aspect spreken mij aan'

"Ik ben eerstejaars van de opleiding Human Resource Management (HRM). Ik heb gekozen voor HRM omdat het mij een super leuke opleiding leek. Ik vind werkprocessen binnen organisaties erg interessant en vooral het sociale aspect van de opleiding sprak mij aan. De combi tussen deze twee is helemaal top."

Het was nog een zoektocht om bij deze opleiding te komen. Eerst ben ik met een andere opleiding gestart, maar daar ben ik snel mee gestopt. Daarna heb ik een lijstje gemaakt met interessante opleidingen en daarvan gekeken of ik naar open dagen ging of meeloopdagen ging doen.

"Ik hoor van veel studenten dat zij HRM hebben gekozen omdat het zo'n brede opleiding is. Zij weten niet wat zij moeten kiezen voor een studie, maar die haken vaak af. Ben je geïnteresseerd in mens, arbeid en organisaties? Dan zit je bij HRM zeker wel op je plek."

Open dagen en meeloopdagen zijn ideaal om te onderzoeken of je het een leuke opleiding vindt. Leraren zeggen dit niet zomaar!

Marlyn ten Hagen.jpg
Marlyn ten Hagen

Human Resource Development (HRD)

"De HRD leerlijn trekt mij het meeste aan, ik ben een sociaal wezen die graag sociale kwesties oplost, en dat dan ook nog matcht met mijn interesses over de werkprocessen dat is helemaal mooi meegenomen. Op dit moment vind ik de module ‘Loopbaan en talentontwikkeling’ super leuk. Maar ook arbeidsrecht vind ik echt interessant en leuk om mee bezig te zijn. Integraal HRM en technologie, het heel erg logisch beredeneren en overal verbanden achter zoeken en implementatieplannen en beleidsstukken schrijven zijn niet mijn favoriete bezigheden, maar die horen er wel bij! Een voorbeeld waar we op dit moment mee bezig zijn is een verslag over loopbaan- en talentontwikkeling. Je voert hierbij een loopbaangesprek, analyseert dit gesprek en dan schrijf je een advies over hoe de persoon waarmee je het gesprek hebt gehad, in zijn functie zit en welke stappen hij of zij kan gaan maken."