Hbo Human Resource Management saxion

Mens, werk en organisatie verbinden bij de opleiding Human Resource Management

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer, Enschede
  • Start in september

Mens, werk en organisatie verbinden, daar staat de opleiding Human Resource Management (HRM) voor. Bij de opleiding HRM leer je alles over personeelszaken en loopbanen. Je leert begrijpen hoe organisaties in elkaar zitten en hoe jij organisaties en medewerkers kunt helpen. Inzicht in het gedrag van mensen is belangrijk, net als goede communicatie-skills. Als HRM-professional voer je sociale én stevige gesprekken.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
studie human resource management saxion

Veel aandacht voor jouw ontwikkeling

Met de hbo-opleiding Human Resource Management kun je veel kanten op. Stap voor stap helpen de docenten jou om uit te vinden welk beroep binnen het vakgebied goed bij je past. Je krijgt les in kleine groepen, waarin veel aandacht is voor jouw ontwikkeling en behoeften. Ook krijg je goede training in persoonlijk leiderschap. Om jouw doelen te realiseren, leer je jouw kwaliteiten en talenten maximaal te benutten.

Studie HRM saxion

Vanaf de start een duik in de praktijk

Al in het eerste jaar van de studie Human Resource Management ga je aan de slag met opdrachten voor organisaties. Van modebedrijf tot ziekenhuis en van sportketen tot machinefabriek, want iedere organisatie heeft uitdagingen. Je ervaart hoe veelzijdig het vakgebied is. Je buigt je over veel verschillende vraagstukken.

Hbo HRM saxion

Van businessmanagement tot loopbaancoaching

Vind jij de bedrijfsmatige kant van het vak leuk, of spreekt juist het coachen van mensen je meer aan? De eerste anderhalf jaar maak je kennis met alle onderdelen van de hbo-opleiding HRM. Daarna kies je een richting. Met stages en keuzevakken ontdek je steeds beter wat je later wilt gaan doen.

Meld je nu aan

Meld je uiterlijk 15 augustus aan via Studielink.nl

Direct aanmelden

Deze studie is er ook in het Engels

International Human Resource Management

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Human Resource Management

Bij de opleiding Human Resource Management leer je hoe je mensen helpt aan werk dat bij hen past en hoe je organisaties helpt met personeelszaken. Bij personeelszaken denken veel mensen al gauw aan werving en selectie van nieuwe medewerkers. Maar het gaat om veel meer. Ook gaat het om goede werkomstandigheden vanaf de start tot aan het eind van een arbeidsovereenkomst. Van training en ontwikkeling tot aan salaris- en ontslagbeleid, jij leert erover. Tijdens colleges en praktijkopdrachten verdiep je je in onderwerpen als organisatiepsychologie, management, leiderschap en loopbaancoaching.

Studie-inhoud
Studie HRM saxion

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Human Resource Management IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Human Resource Management

Mogelijkheden na je opleiding Human Resource Management

Met het diploma Human Resource Management op zak heb je een ruime keuze in banen. Tijdens je studie ontdek je waar jouw kracht ligt. Word jij blij van uitdagende vraagstukken? Veel grote bedrijven zitten te springen om goede businesspartners en HR-adviseurs. Ben je liever praktischer bezig en vind je het leuk om mensen aan een baan te helpen? Dan is werving & selectie-specialist of loopbaancoach wellicht wat voor jou.

Jouw toekomst
studie HRM saxion
Studenten HRM in algemene ruimte Saxion

De opleiding HRM is erg innovatief. Ze laten ons meedenken met van alles en zo ben je erg betrokken.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen