Jouw toekomst

Als HRM'er kun je bij veel organisaties aan de slag. Lijkt het jou wel wat om te werken voor een grote modeketen? Geen probleem! Liever een ziekenhuis of machinefabriek als werkgever? Ook dat kan.

Beroepen voor HRM'ers

Tijdens je opleiding kun je je specialiseren in de managementkant van HRM of juist in de ontwikkelingskant van HRM. De eerste richt zich wat meer op de organisatie en de tweede op de persoonlijke ontwikkeling van werknemers.

Je denkt mee met de directie en houdt je bezig met alle personeelsvraagstukken binnen de organisatie. Dat doe je bijvoorbeeld als personeelsadviseur of human resource manager. Je bent de schakel tussen leidinggevenden en medewerkers. Daarbij kijk je wat een organisatie nodig heeft en adviseer je over gewenste veranderingen. Je weet wat medewerkers nodig hebben om plezier in het werk te houden.

Als HRM’er weet je alles van het ontwikkelen, coachen en motiveren van medewerkers. Je adviseert organisaties, teams en medewerkers over ontwikkeling en verandering. Je weet alles van teamontwikkeling, loopbaanadvisering, psychologie, talentontwikkeling en opleiden en trainen. Je bent een kei in adviseren, trainen en coachen.

Als recruiter ga je op zoek naar geschikte mensen om een openstaande vacature in te vullen. Je gebruikt je eigen netwerk en jouw kennis van de specifieke markt. Ook gebruik je nieuwe mogelijkheden, zoals LinkedIn. Je belangrijkste taak is het matchen van de wensen van jouw opdrachtgever met die van een toekomstig werknemer.

Mensen werken steeds langer. Fit blijven, werkplezier en blijven leren zijn daarom erg belangrijk voor werknemers. Als talentadviseur kijk je samen met de werknemer hoe hij of zij fit blijft en waar zijn of haar passie ligt.

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Als afgestudeerd HRM'er kun je terecht bij alle grote en middelgrote bedrijven met een eigen HRM- of personeelsafdeling.

Studenten Human Resource Management Saxion in gesprek

Baankans

Human Resource Management is een vak van de toekomst. Omdat de technologische ontwikkelingen snel gaan, verandert het werk ook. Als je bij een bedrijf werkt, moet de werknemer dus om kunnen gaan met dit soort veranderingen. Soms heeft iemand daar hulp bij nodig om te ontdekken hoe zich aan te passen. En daar komt de HRM'er om de hoek kijken. De HRM'er begeleidt werknemers en organisaties onder andere bij dit soort veranderingen. Samen met werknemers kijk je hoe ze zinvol en productief werk doen waar ze nog plezier aan hebben ook. Jij zorgt ervoor dat zowel mensen als organisaties het beste uit zichzelf blijven halen!

Human Resource Management (HRM) 85%
Toegepaste Psychologie 68%

Baankans 1,5 jaar na afstuderen.

Doorstuderen

Doorstuderen na je opleiding HRM is een goede optie. Studenten kiezen onder andere voor de universitaire Master in Business Administration aan de Universiteit Twente of voor de hbo Master HRM.