Jouw toekomst

Na de opleiding Human Resource Management kun je bij veel organisaties aan de slag. Van modeketen tot re-integratiebedrijf en van ziekenhuis tot reisorganisatie. Net wat bij jou past.

Welk beroep kun je kiezen na de opleiding Human Resource Management?

Niet alleen kun je bij veel organisaties gaan werken, ook heb je een ruime keuze in beroepen. Natuurlijk zal je keuze ook afhangen van de studierichting die je hebt gedaan. We noemen een paar beroepen waar veel studenten Human Resource Management in terechtkomen.

Je houdt je bezig met alle personeelszaken binnen de organisatie. Ook adviseer je de directie. Jij weet uitstekend wat medewerkers nodig hebben om plezier en uitdaging in het werk te houden.

Heeft de organisatie een nieuwe medewerker nodig, dan zorg jij dat je de aandacht trekt van mensen die in de functie geïnteresseerd zijn. Daarnaast beoordeel je deskundig wie voor de functie geschikt is.

Mensen aarzelen soms over een volgende stap in hun carrière. Jij helpt ze om te ontdekken welke banen goed bij ze passen. Je stelt de juiste vragen en kijkt goed naar hun interesses, sterke punten en persoonlijkheid.

Voor mensen die lang zonder werk zitten of lang ziek zijn geweest, is het niet gemakkelijk om weer in een bedrijf aan de slag te gaan. Zorgvuldig begeleid jij ze bij de terugkeer.

Bij welke bedrijven en organisaties kun je werken?

Je kunt terecht bij alle bedrijven met een eigen personeelsafdeling. Ook kun je gaan werken bij een werving- en selectiebureau, onderwijsinstelling of adviesbureau. Nog een andere mogelijkheid is het starten van een eigen bedrijf.

Studenten Human Resource Management Saxion in gesprek

Vak van de toekomst

Human Resource Management is een vak van de toekomst. We laten je zien waarom.

Aan zet bij technologische verandering

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dat heeft veel invloed op bedrijven. Denk maar aan de enorme opmars van artificial intelligence. HRM-professionals hebben dan de belangrijke rol om organisaties en hun werknemers te begeleiden.  Zorgvuldig kijken zij wat nodig is om met alle veranderingen succesvol mee te bewegen.

Steeds meer vraag naar strategisch adviseurs

Omdat we een bevolking hebben met veel oudere mensen en steeds meer mensen met pensioen gaan, hebben we in Nederland een krappe arbeidsmarkt. HRM-professionals zijn hard nodig om goede mensen te werven, begeleiden én ze te behouden. Bedrijven hebben bijvoorbeeld veel behoefte aan goed advies over onderwerpen als werkgeluk en gezondheid. Ook is er veel vraag naar HR data-analisten die helpen de trends in de arbeidsmarkt goed in de gaten te houden.

Niet te vervangen door computers

Dan nog iets. De enorme sprongen in automatisering bieden bedrijven veel gemak, maar hebben ook tot gevolg dat er minder mensen nodig zijn. Jouw sociale vaardigheden worden daarom steeds belangrijker. Een computer kan veel, maar heeft geen inlevingsvermogen. Laat dat nu juist wel een heel belangrijk element zijn van Human Resource Management! 

Human Resource Management (HRM) 88%
Toegepaste Psychologie 78%

Bron: Studie in Cijfers. Deze data is op basis van een landelijke vergelijking en wordt opgebouwd gedurende de jaren dat de opleiding bestaat. Relatief nieuwe studies hebben daardoor minder of onvoldoende data om de baankansen volledig in te kunnen schatten.

🌍 Onze opleidingen dragen bij aan een betere wereld!

Eerst doorsturen kan natuurlijk ook

Wil jij na het behalen van je diploma nog een andere studie volgen, dan heb je vele mogelijkheden. Hogescholen en universiteiten bieden verschillende masters die goed aansluiten bij je bachelor Human Resource Management.