Elma over haar rol in het bestuur van studievereniging SAMM

“Al in mijn eerste jaar was ik veel te vinden bij het kantoortje van studievereniging SAMM. Daar is een fijn hoekje waar je even lekker kan zitten met gratis koffie. In het begin van de studie leerde ik veel nieuwe mensen kennen en SAMM werd echt onze ontmoetingsplek. We gingen vaak samen naar de activiteiten van SAMM."

Feesten hoort erbij
Ontspanning en feesten zijn heel belangrijk in het studentenleven en dat kan ook bij SAMM. Er is elke maand een borrel en er zijn veel themafeesten. Vorig jaar ben ik mee geweest met de studiereis naar Lissabon, dat was echt heel gaaf!

Maar het belangrijkste van SAMM vind ik de gastlessen van mensen die zelf problemen hebben meegemaakt.

Elma, studente Social Work
Elma, student Social Work

Waardevolle gastlessen
Maar het belangrijkste van SAMM vind ik de gastlessen van mensen die zelf problemen hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld als het gaat om verslaving, armoede of loverboys. Dat zijn best heftige verhalen. Maar voor ons als aankomend sociaal werkers heel waardevol. Je hoort echt van de mensen zelf hoe ze hun problemen hebben ervaren. En zo’n verhaal neem je dan toch mee in je ‘rugzak’ wanneer je zelf sociaal werker bent.

Omdat SAMM zo belangrijk voor me was tijdens het begin van mijn studie, wilde ik graag iets terug doen. Daarom heb ik me dit jaar aangemeld voor het bestuur van SAMM. Dat is best heel druk, in combinatie met mijn studie, werk en sociale leven. Maar ik doe het echt met heel veel plezier!”

Meer weten over SAMM en de activiteiten die ze organiseren? Kijk op facebook.com/studievereniging.amm. En leuk om te weten: ook als niet-lid kun je je voor een paar euro aanmelden voor de gastlessen!