Ervaringen

Ervaringen van studenten en oud-studenten van de opleiding Social Work.

Alle ervaringen

Kyra Frielink, studente Social Work Saxion achter haar laptop

Kyra schrijft een interventieopdracht voor een zelfgekozen doelgroep

Kyra is eerstejaars student Social Work en is met een medestudent bezig voor het vak Beeldende Vorming. Daarvoor schrijven zij een interventieopdracht voor een zelfgekozen doelgroep.

Elma, studente Social Work

Elma over haar rol in het bestuur van studievereniging SAMM

“Al in mijn eerste jaar was ik veel te vinden bij het kantoortje van studievereniging SAMM. Daar is een fijn hoekje waar je even lekker kan zitten met gratis koffie. In het begin van de studie leerde ik veel nieuwe mensen kennen en SAMM werd echt onze ontmoetingsplek. We gingen vaak samen naar de activiteiten van SAMM."

Lars, student Social Work

Lars over de overgang van mbo naar Social Work

“Ik ben 22 jaar en ik zit nu in het tweede jaar van Social Work. Mijn vooropleiding is mbo - Onderwijsassistent. Na een tussenjaar in het buitenland heb ik voor Social Work gekozen. Ik wil heel graag mensen met een achterstand begeleiden in het vinden van werk.

Lotte, studente Social Work

Lotte over het vak Communicatie

“Ik zit nu in het tweede jaar van Social Work en een vak dat we dit hele jaar krijgen is Communicatie. In deze lessen oefenen we in het voeren van gesprekken met cliënten. Elke lesperiode leren we een nieuwe gespreksmethode, op dit moment bijvoorbeeld ‘Oplossingsgericht werken’.

Lucas, student Social Work

Lucas vertelt over zijn ervaring met hulpverlening

Dat ik voor Social Work heb gekozen heeft veel te maken met mijn eigen ervaring met hulpverlening. Toen ik 14 was zijn mijn ouders gescheiden. Op die leeftijd maakte ik dat heel bewust mee. Het leek alsof mijn basis wegviel en ik was erg op zoek naar wie ik was en wat ik wilde.

Lynn, studente Social Work

Lynn over de overgang van havo naar Social Work

“Ik kom van de havo en ben na mijn examen meteen naar Social Work gegaan. Ik ben geïnteresseerd in mensen, maar wist nog niet goed wat ik daarmee wil doen. Tijdens de opleiding kan ik daarachter komen.

marc Social Work.jpg

Marc vertelt over het project mensenrechten

Toen ik in mijn laatste jaar mbo mediavormgever zat, was het voor mij vanzelfsprekend dat ik ging doorstuderen. Een logische stap zou richting marketing zijn, maar in mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik eigenlijk het liefst mensen wil helpen.