Leven lang leren

Leven Lang Leren

Als professional weet jij als geen ander wat het is dat jouw vakgebied en de wereld in beweging zet. Je ziet veranderingen en vernieuwingen die kansen bieden en wilt daar onderdeel van zijn. Dat kan door je te verdiepen, te verbreden of om juist iets heel anders te gaan doen.

Maar hoe pak je zoiets aan? Het antwoord: door te durven om jezelf te blijven ontwikkelen

Leven lang leren header.jpg

Blijf jezelf ontwikkelen

In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Je moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, regels en kansen. Door een leven lang te leren verbreed en verdiep je je kennis en doe je nieuwe vaardigheden op. Daardoor voel je je gemotiveerder en zelfverzekerder. Waardoor je kunt groeien binnen je carrière en op persoonlijk vlak.

Tips om jezelf te blijven ontwikkelen

 • Gebruik de tijd om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je doelen zijn voor het komende jaar. Wil je promotie maken op het werk of wil je juist een nieuwe uitdaging aangaan bij een ander bedrijf? Verdiep jezelf goed in de mogelijkheden en zoek naar veel informatie. Zo weet jij straks zeker dat je de goede keuze gaat maken!
 • Ontwikkel jezelf door een boek of tijdschrift te lezen in plaats van weer een serie op Netflix te kijken. Lezen triggert je hersenen en je doet ook nog nieuwe kennis op!
 • Zoek op het internet naar artikelen die met jouw vakgebied te maken hebben. Deze artikelen staan vaak bomvol met de laatste trends en interessante weetjes die jou kunnen helpen beter te worden in je werk.
 • Verbreed je horizon en kennis door het luisteren naar podcasts. Deze podcasts kunnen over jouw vakgebied gaan, maar ook over een heel ander onderwerp.
 • Houd je social media kanalen in de gaten. Op social media wordt dagelijks veel kennis gedeeld door professionals waar jij jouw voordeel uit kunt halen. Zo ook op het Instagram kanaal van Saxion, zeker de moeite waard om te bekijken!

Levenlanglerenkrediet

Juist in deze tijd, met een snel veranderende arbeidsmarkt, is er behoefte aan een voortdurende bij- en omscholing. Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat deze mogelijkheden niet stoppen na de studietijd: 'Het is van groot belang dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen. Met het levenlanglerenkrediet is dit voor iedereen mogelijk.'

Meer informatie
financieren deeltijd studie

Levenlanglerenkrediet aanvragen?

Klik hier

Ontwikkelen? Stel doelen!

Wil jij een nieuwe stap in je carrière zetten? Je verdiepen of verbreden in je vak of juist iets heel anders gaan doen? Dan is het belangrijk om (haalbare) doelen voor jezelf op te stellen. Deze doelen helpen je om te bereiken wat jij voor ogen hebt. Ze brengen je focus, helpen je om uitstel te voorkomen en je weet op ieder moment waar je staat. Maar hoe stel je doelen? Wij geven je een paar tips!

 1. Bedenk wat je echt wil
  Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je echt wil. Wil je je verdiepen of verbreden in je vak of juist iets heel anders gaan doen? En welke studievorm en opleiding past het beste bij jou? Stel jezelf deze vragen en schrijf alles op dat in je op komt.
 2. Stel prioriteiten
  Je kunt niet 10 dingen tegelijk doen. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen zodat je weet waar je je op moet focussen.
 3. Wees secuur
  Om je doelen te behalen, dien je ze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden te maken. Gebruik hiervoor de SMART-formule.
 4. Zorg voor ontspanning
  Studeren in deeltijd vergt veel energie naast je baan en privéleven. Daarom is het goed om, ook te ontspannen. Zo geef je jezelf de rust om op te laden en kun je er daarna weer met de volle focus tegenaan.
 5. Houd je doelen in zicht
  Kijk om de zoveel tijd naar je doelen om na te gaan hoe je er voor staat. Zo weet je of je op de goede weg bent en kun je eventueel behaalde doelen afvinken of je doelen bijstellen.
  Dit houd je scherp en gemotiveerd.
Leven lang leren tips.jpg

Leven Lang Leren bij Saxion

Nieuwsgierig naar ons complete deeltijd aanbod?

Bekijk het aanbod

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.