Landing-deeltijd-header-3.jpg

Bachelor

Heb jij enkele jaren werkervaring en ben je toe aan de volgende stap? En zie jij de combinatie van studeren en werken wel zitten? Kies dan voor een hbo-opleiding bachelor in deeltijd bij Saxion!

Wat is een deeltijd bacheloropleiding?

Een deeltijd hbo-opleiding is een beroepsgerichte studie, die je verder opleidt tot een professional. Een opleiding duurt vier jaar, waarbij je theorie leert met als doel deze meteen in de praktijk te kunnen brengen. Bij het behalen van alle studiepunten (240 EC) wordt door de Nederlandse overheid een officieel erkend getuigschrift uitgereikt en mag je de titel 'Bachelor' voeren. 

Als professional heb je je door de jaren heen waarschijnlijk ontwikkeld in je werk. Niet alleen door de werkervaring die je hebt opgedaan, maar ook door cursussen of een niet afgemaakte hbo-opleiding. Waardevolle kennis of ervaring die je wellicht een voorsprong in jouw (toekomstige) studietraject kan opleveren. Valideren van jouw werk- en leerervaring: bij ons kan dat op verschillende manieren, waaronder met het valideringstraject dat we hier speciaal voor ontwikkeld hebben.

Ontdek al onze deeltijd bachelor opleidingen

En zet de volgende stap in je carrière!

Van mbo 4 naar hbo in deeltijd 

We snappen goed dat je aan het oriënteren bent, en je wellicht afvraagt wat het jou oplevert om een hbo deeltijd bacheloropleiding te volgen. Ook als je bijvoorbeeld een mbo 4 opleiding hebt gevolgd. We hebben de competenties (en voordelen) voor je op een rijtje gezet! 

Mbo 4 (MBO) 

Bachelor (HBO) 

Opleidingsniveau 4 

Opleidingsniveau 6 

Je verstaat je vak. 

Je bent een vakman of -vrouw in een bredere context. 

Je past standaard procedures en methodes toe in je dagelijkse werk. 

Je vertaalt theorieën naar toepassingen voor praktijkvraagstukken. 

Je werkt vrijwel zelfstandig aan taken en werkt samen in het eigen team. 

Je werkt zelfstandig aan complexe taken en werkt in een omgeving waar verschillende belangen een rol spelen. 

Je communiceert over je eigen taken binnen je team. 

Je communiceert met meerdere partijen en overziet de verschillende belangen. 

Je past aangedragen oplossingen toe. 

Je formuleert de oplossingsstrategie. 

Wat is het verschil tussen een voltijd en deeltijd bacheloropleiding?

Het verschil tussen een voltijd- en een deeltijdopleiding is de hoeveelheid tijd die je wekelijks besteed aan het studeren. Een voltijd bacheloropleiding kent een studiebelasting van gemiddeld 40 uur per week: 20 contacturen en 20 uren zelfstudie. Bij een deeltijd bacheloropleiding is dit in totaal gemiddeld 20 uur per week, waarbij de contacturen vaak over een of twee dagdelen zijn verdeeld. Meestal heb je dan van ’s middags tot ’s avonds les. De rest van de week ben je bezig bij je werk en/of relevante praktijkomgeving. Op deze manier leer je zowel op Saxion als op je werkomgeving.

Hoe duur is een deeltijd bacheloropleiding?

Voor een deeltijd bacheloropleiding bij Saxion dien je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van diverse factoren zoals jouw studiekeuze, nationaliteit, eerdere opleidingen en persoonlijke situatie.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden voor een deeltijd bacheloropleiding?

Voor deeltijd hbo-opleidingen kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. Echter zijn er wel verschillende mogelijkheden om een studie in deeltijd te bekostigen, zoals het Levenlanglerenkrediet of bepaalde subsidies.

Bezoek onze open avond voor meer informatie!

Contact & vragen

Bij elke deeltijdopleiding vind je handige informatie over het programma, je aanmelding, de toelating en de kosten. Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij het Saxion Informatiecentrum.

WhatsApp

088 - 019 3700

Telefoon

088 - 019 3700

E-mail

info@saxion.nl
Studenten deeltijd

Nieuws