bijblijven header.jpg

Zorg dat je bijblijft!

De wereld verandert razendsnel. En je werkomgeving ook. Dus waarom jij niet? Denk jij wel eens na over hoe je ervoor zorgt dat je bijblijft? We weten allemaal dat het belangrijk is om je te blijven ontwikkelen. Maar hoe? Het deeltijdonderwijs van Saxion biedt jou de kans om anders naar je werk te kijken.

Dit zijn jouw mogelijkheden

Volg bijvoorbeeld een verdiepingscursus, hbo-programma's of korte modulen die je kan stapelen tot een volledig hbo-diploma. Of ga direct voor een complete ad-, bachelor- en masteropleiding of post-hbo. Verbeter de kwaliteit van je werk, verbreed je kennis en verruim je blik. 

Benieuwd welke deeltijdstudie bij jou past?

Ontdek hier alle mogelijkheden

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.

Lees het verhaal van Frank
Frank van de Maat

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

Lees meer over Effectuation
Over Ruud Koopman

Zeker weten of de deeltijdstudie bij je past? Bezoek onze open avond!

Ja, ik kom!

Welke manier van innoveren past bij jou?

Innoveren kan onder andere door middel van Effectuation, vertelt docent Ruud Koopmans. Maar waar denk jij eigenlijk aan bij ‘innovatie’? Check nu welk type innovator jij bent! 

Futuristen zijn de Elon Musks van deze wereld. Ben jij altijd bezig met het langetermijnperspectief, constant op zoek naar de ‘next best thing’ en misschien wat controversieel? Dan hou je van futuristisch innoveren! Je analyseert trends en ontwikkelingen van verschillende disciplines en ziet altijd kans om te vernieuwen. Je bewandelt graag de nog onbekende wegen en denkt in mogelijkheden. Enkeltje naar Mars? Yes, please! Qua werkveld zijn futuristen vaak te vinden in de wetenschap, techniek, het ingenieurswezen, vervoer en mobiliteit.

Innovatie is voor jou een ideologie en een streven. Een manier om de maatschappij te helpen en ontwikkelen. Je hoeft alleen niet per se zélf vooraan te staan om al die verandering te realiseren. Ben jij een goedgeïnformeerde dromer die meebeweegt met elke verandering die op je af komt? Dan ben je waarschijnlijk een romantische innovator. Grote kans dat jij van jouw passie voor wetenschap, techniek of communicatie je werk hebt gemaakt.

Misschien zie jij jezelf niet gelijk als innovator, maar weet wel; jouw creatieve geest kent geen grenzen! Jij bent helemaal in je element tijdens een brainstormsessie en hebt vaak een onverwachte invalshoek. Je leeft in het moment, houd van spontane acties en relateert innovatie altijd aan alledaagse praktische oplossingen. Thuis even een telefoonhoesje in elkaar flansen met je eigen 3D-printer? Waarom niet! Een echte creatieve innovator dus! Omgeven door design, kunst en sport voel jij je geïnspireerd en werk je met plezier.

Een nuchter type, dat ben jij. Jij laat je niet gek maken door de waan van de dag en neemt het woord ‘innovatie’ met een korrel zout. Toch ben je wel degelijk bezig met vernieuwing, maar dan aan de beleidsmatige kant. Als realistische innovator leg je de nadruk op de ethische kant van maatschappelijke ontwikkelingen. Je ziet innovatie vooral als kans om de kwaliteit van leven te verbeteren, bijvoorbeeld vanuit de overheid. Ook onderwerpen als zorg, energie en onderwijs interesseren jou. Change the system from within!

Ben jij meer dan kritisch en word je ongelukkig van radicale innovatie? Laat jij trends aan je voorbijgaan en sla je die brainstormsessie liever over? Dan ben je waarschijnlijk een sceptische innovator. Jij ziet innovatie liever geleidelijk tot stand komen en werkt gestructureerd aan oplossingen voor de toekomst. Je gebruikt innovatie als een middel in plaats van het te zien als een doel op zich. Wetenschap (harde bewijzen!), economie en de zorgsector zijn jouw tak van sport.

Nieuws over deeltijdonderwijs