Landing-deeltijd-header-1.jpg

Onze samenleving heeft grote behoefte aan mensen die denken en doen met elkaar kunnen verbinden. De masters bij Saxion focussen op deze verbindende functie. Onze hbo-masters zijn praktijkgericht; je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden door middel van de theorie, als het toepasbaar maken in jouw werkomgeving.

Wat is een hbo-master?

Een hbo-master (of professionele master) is een extra studie na je bachelor, die je kan volgen ter verbreding of verdieping van jouw vakgebied. De opleiding duurt één tot twee jaar en is te volgen in vol- of deeltijd of duaal.

Deeltijd masters

Voor een groot deel van de deeltijd masters van Saxion heb je eerst werkervaring nodig voordat je met de opleiding kunt starten. Bekijk de opleidingspagina’s voor meer informatie hierover.

Bekijk al onze deeltijd masters
deeltijd masters

Voltijd masters

Saxion heeft een aantal masters waarbij je direct na je bachelor kan doorstromen. Een aantal van deze masters focussen zich op het internationale vakgebied en worden dan ook geheel in het Engels gegeven. 

Bekijk het aanbod
Saxion-0036-LR.jpg

Duale masters 

Bij een duale master werk en leer je tegelijkertijd in het vakgebied waarin je jezelf wilt verdiepen. Je hebt dus al een baan die past bij je studie.

Bekijk onze duale master
Saxion-9410-LR.jpg

Meer weten over een master?

Wil jij kennis maken met jouw favoriete master en vragen stellen aan docenten en studenten of in gesprek raken met studentvoorlichters? Bezoek dan onze open avonden of open dagen. Tijdens de open avonden maak je kennis met de deeltijd masters. En de open dagen zijn hét moment om alles te weten te komen over onze voltijd masters.

Open avonden & open dagen

Wat is het verschil tussen een hbo- en een wo-master?

Het grootste verschil tussen een hbo- en een wo-master is de focus: een hbo-master is meer praktijkgericht. Hierbij ben je meer bezig met zowel het bedenken van nieuwe mogelijkheden en innovaties als het toepassen ervan binnen bedrijfscases uit jouw praktijkomgeving. Op deze manier kan je jouw functie nog beter uitoefenen!

Bij een wo-master wordt er meer gekeken naar theorie door wetenschappelijke vraagstukken te onderzoeken. Het bereid je dan ook meer voor op functies waar wetenschappelijk onderzoek voor vereist is. Hierdoor ligt de nadruk tijdens de studie dan ook meer op literatuurstudie, kennisontwikkeling en onderzoeksvaardigheden.

In de onderstaande video kun je snel zien welke master het beste bij jou past. Wat is een pre-master, wat zijn de toelatingseisen en welke skills heb je nodig?

Veelgestelde vragen

Een master-diploma maakt je horizon groter. Iedere master-student heeft z’n eigen motivatie voor het volgen van een extra studie. Om er een aantal te noemen:

  • Je vergaande expertise maakt je een specialist op jouw vakgebied.
  • Je speelt een sleutelrol, door verbeteringen (aan een bestaande dienst, product of proces eventueel binnen jouw eigen organisatie) te bedenken en realiseren.
  • Je leert jezelf en je key kwaliteiten beter kennen; klaar om jouw positie binnen een organisatie te claimen.

Wil jij jezelf ook nog verder ontwikkelen? Dan is een hbo-master zeker iets voor jou!

Als hogeschool willen wij professionals afleveren die klaar zijn voor de snel veranderende wereld. Ons onderwijs sluit hier nauw op aan. 

Al tijdens je hbo master werk je samen met mensen uit het bedrijfsleven en de onderzoekswereld. Je wisselt ideeën uit over de impact van innovaties op je vakgebied. Je onderzoekt de betekenis van jouw vak voor de samenleving of bijvoorbeeld de rol van de mens in een technologische wereld. Volg je een master op een internationaal vakgebied? Dan is alle communicatie in het Engels.

De masters bij Saxion zijn gekoppeld aan onze lectoraten en worden in nauwe samenwerking met het werkveld ontwikkeld.

Wanneer je een afgeronde hbo bachelor of wo bachelor hebt, kan je een master volgen. Deze bachelor dient wel aan te sluiten op het vakgebied van de master. Voor een aantal masters geldt dat je eerst werkervaring nodig hebt, voordat je kan beginnen met de master. Werk jij dus al in een bepaald vakgebied en wil jij jezelf verdiepen dan kan je een master in deeltijd volgen naast je werk. Zo kan je het geleerde direct toepassen in de praktijk.

Nee, je het hebt geen pre-master nodig voor het volgen van een hbo-master.

Na je bacheloropleiding kun je een master volgen waar je geen werkervaring voor nodig hebt. Een extra studie, die één tot twee jaar duurt, in vol- of deeltijd.  Onze hbo-masters zijn praktijkgericht. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden, als het toepasbaar maken ervan. Dat is het grote verschil met de puur theoretische, universitaire master.

Carrières zijn dynamisch tegenwoordig. Je ‘wordt’ niet per se wat je hebt gestudeerd, kunt onderweg van vakgebied veranderen en/of je kennis vergroten. Wil jij eruit springen binnen jouw werkveld? Bekijk dan onze hbo-masteropleidingen. Praktijkgerichte, toepasbare studies, die je in vol- en deeltijd kunt volgen. Voor onze deeltijd masters heb je werkervaring nodig.

Na het afronden van je professionele master bij Saxion behaal je een (internationaal) erkende graad als MA, MBA of MSc, net als bij een universitaire master.

Voor een deeltijd masteropleiding bij Saxion dien je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld of instellingscollegegeld is afhankelijk van diverse factoren zoals jouw studiekeuze, nationaliteit, eerdere opleidingen en persoonlijke situatie.

Voor deeltijd masteropleidingen kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering. Echter zijn er wel verschillende mogelijkheden om een studie in deeltijd te bekostigen, zoals het Levenlanglerenkrediet of bepaalde subsidies.

Nieuws over masters

Op de hoogte blijven van het laatste deeltijd nieuws?

Inschrijven nieuwsbrief

Contact & vragen

Bij elke master vind je handige informatie over het programma, je aanmelding, de toelating en de kosten. Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij het Saxion Informatie Centrum.

WhatsApp

088 - 019 3700

Telefoon

088 - 019 3700

E-mail

info@saxion.nl
Studenten deeltijd