hoi week deventer

Studeren in Deventer

Hanzestad, Koekstad, Boekenstad en Deventer is ook een studentenstad! Wist je dat Deventer een stad is met heel veel geschiedenis en heeft daarnaast ook grootse plannen voor de toekomst. In Deventer kun je worden wat je wil en doen waar jíj zin in hebt. Klinkt goed toch? Als student leg je de basis om te worden wat je wil met de door jou gekozen opleiding. Maar het studentenleven is meer dan alleen leren, dus vlak de invulling die jij geeft aan je vrije tijd niet uit! Werkervaring, maatschappelijke betrokkenheid en sociale activiteiten dragen ook bij aan jouw ontwikkeling. En ook deze zaken vind je in Deventer!

Studentenstad Deventer

Deventer is prachtig, maar hoe is het hier eigenlijk als student? Check deze video en waan je even in de kleine straatjes van deze Hanzestad!

Denk je Let's Go?

Neem dan eens een kijkje op Let's Go in Deventer! Want hier en op het gelijknamig Instagramkanaal vind je alles wat jij als student in deze stad moet weten! Ontdek de leukste feestjes, beste studiespots, vrijwilligerslocaties, sporten en studentenwoningen in deze stad gewoon via Let’s Go. Want ja.. Let’s Go in Deventer!

Zoek je een kamer, studio of appartement in Deventer? Hier vind je een compleet overzicht van beschikbare kamers, studio’s en appartementen van betrouwbare aanbieders. Saxion werkt samen met:

Let op: heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven bij de gemeente.

Wonen als student in enschede.jpg

Het studentleven is niet goedkoop, maar dit wil je natuurlijk niet opgeven. Logisch dus als je naast je studie wat wilt bijverdienen. Maar wat is nu een relaxte job naast je studie? Wij helpen je een handje op weg!

  1. Horeca: In Deventer zijn veel kroegen en restaurantjes waar je kunt bijspringen. Niet verkeerd, want je baan is niet ver van je huis, je hebt een redelijk salaris en vaak krijg je ook nog wat biertjes tijdens je dienst. Klinkt goed toch?
  2. Oppassen: Dit klinkt misschien als een bijbaan voor tieners, maar er zijn ook veel studenten die oppassen als bijbaan. De werkuren zijn vaak of in de middag, of juist in de avond. Wat fijn is aan deze baan, is dat wanneer het kindje slaapt je gewoon kan chillen – of je paper kan afmaken.
  3. Supermarkt: Kassa draaien, brood afbakken of de groenteafdeling bijvullen. Het salaris bij een supermarkt is meestal niet verkeerd en tijdens de zomer houd jij je hoofd koel tijdens je werk!
  4. Festivals: Werken met een lekker muziekje op de achtergrond en mensen op je heen die genieten van een festival. Wie wil dat nou niet? Enige nadeel: dit werk is erg seizoensgebonden. 
  5. Bijles geven: Gebruik je liever je brains in plaats van je spieren? Geef dan bijles aan eerstejaars of scholieren! Informeer bij lokale scholen, je eigen universiteit en de vrienden van je ouders. Zo kom je snel aan een klus! 
werken in enschede.jpg

Studeren gaat makkelijker als je in goede conditie bent en lekker in je vel zit. Bij Saxion krijg je daarom aantrekkelijke kortingen bij een aantal sportinstellingen. Benieuwd? Check dan snel waar je terecht kunt! 

Meer info
sport in enschede 2.jpg

Je medestudenten vind je al snel in bierencafé De Heks, feestcafé De Tijd of De Bisschop. Lekker eten doe je bij Samen of bij St. Tropez en voor de lunch moet je bij N011 zijn! Zin in een cultureel avondje uit? Kijk dan eens naar het programma van het Burgerweeshuis

Of kijk op de site van Let's GO in Deventer: Doen waar je zin in hebt en worden wat je wilt!

Liever een hapje eten bij een Foodtruck Festival? Houd dan de websites van Zeldzaam Mooi, Eten op rolletjes en Davo Fest in de gaten. 

Daarnaast worden in en rondom Deventer het hele jaar door toffe events en festivals georganiseerd. Wij hebben de drie bekendste voor je op een rij gezet:

 

stappen in enschede.jpg

Studentenkorting met Knaek

Krijg een jaar lang gratis toegang tot Knaek, dé studentenkortingsapp van Nederland. In 28 studentensteden ontvang je met Knaek de beste en meest exclusieve studentenkortingen, waaronder uiteraard in jouw studentenstad!

Altijd 20% korting op je boodschappen bij PLUS? Verse smoothie voor €1 of je tweede broodje zelfs gratis? Korting op je nieuwe laptop? Knaek heeft het voor je. Meld je hieronder aan! 

Knaek installeren
Knaek.png
Deventer-festival.jpg

Deventer heeft mooie evenementen en leuke plekken waar veel studenten komen.

Lees de ervaring Alle ervaringen