Header.jpg

Studeren als professional én ondernemer? Ben jij op je best als je zelf verantwoordelijk bent voor het resultaat? Wil je aan je onderneming bouwen? En wil je impact maken als ondernemer? Dan gaan we je helpen!

Jij bent aan zet!

Binnen LevelUP! volg je jouw eigen persoonlijke route in het ondernemerschap. Of je nu stageloopt of afstudeert in eigen bedrijf, voor een lening van het START!upfonds gaat of de topondernemersstatus hebt – wij bieden je business coaching.

Tijdens een periode van 19 weken ga je aan de slag met je eigen vraagstuk of probleem binnen de onderneming én breng je je onderneming naar een hoger niveau. Je studeert bij je opleiding, werkt in je onderneming. Daarnaast krijg je bij het Saxion Centrum voor Ondernemerschap (SCvO) coaching om studie en onderneming te combineren en het beste uit je onderneming naar boven te halen. Zodat jij tijdens en na je studie kunt knallen met ondernemen!

Samen met andere talentvolle ondernemers breng je jouw bedrijf naar een hoger niveau. Deze ondernemers hebben, net als jij, een groeiambitie als werkgever van de toekomst en willen maatschappelijke en/of economische impact maken op regionaal, nationaal of mondiaal niveau. Afhankelijk van jouw route krijg je een persoonlijk programma aangeboden. Jij bepaalt je groei! 

Routes van LevelUP!

Je krijgt eens per twee weken business coaching waar elke route aan meedoet, en eens in de twee weken is er een ondernemersactiviteit waar je afhankelijk van je route aan deelneemt. Tijdens LevelUP! zijn er meerdere coaches en experts die jou van zakelijk advies kunnen voorzien. Je kunt tijdens deze coaching en expertsessies al je praktische vragen over allerlei uiteenlopende onderwerpen stellen.

Wij coachen je op vier gebieden: financiën, validatie, identiteit en marketing. Afhankelijk van jouw persoonlijke en zakelijke leerdoelen en de fase waarin jouw onderneming zich bevindt, ligt de focus op een of meerdere gebieden.

Stem altijd met je opleiding af dat je aan LevelUP! wil deelnemen en waar ruimte is om het ondernemen en studeren te combineren. Twijfelt je opleiding over je deelname, of heb je hulp nodig bij je aanvraag? Neem contact op met Sjoerd Welberg via s.h.welberg@saxion.nl. Wij denken graag met jou en je opleiding mee.

Bij de verschillende routes houdt dit het volgende in:

Stage eigen bedrijf & Afstuderen eigen bedrijf
Neem contact op met de stage- of afstudeercoördinator van je opleiding en je slb’er om de mogelijkheden voor stage eigen bedrijf te bespreken. Heb je akkoord? Neem dan contact op met Sjoerd Welberg.

Start!up Fonds
Informeer je slb’er dat je een aanvraag wil doen voor het START!up Fonds en daarvoor business coaching krijgt vanuit LevelUP! Je volgt vervolgens de aparte intakeprocedure voor het START!up Fonds. Neem daarvoor contact op met Jurgen Kruiper.

Topondernemersregeling
Zodra je de status van Topondernemer toegekend hebt gekregen, neemt het SCvO contact op met jouw opleiding. Eventueel volgt er een vervolggesprek om de inhoud van de regeling met jouw opleiding te bespreken. Na toekenning van de topondernemersregeling neem je automatisch deel aan LevelUP!, je hoeft je hier niet apart voor aan te melden.

Tijd en plaats

De business coaching en ondernemersactiviteiten zijn elke week in de incubators van Saxion Centrum voor Ondernemerschap (Ariënsplein 1 in Enschede of het Ketelhuis in Deventer). Houd rekening met een contacttijd van 2 tot 4 uur per week. Door coronamaatregelen kan de informatie over onderwijsvorm, contacttijd en toetsvorm afwijken van de actuele situatie. Houd daarvoor je mail en Teams in de gaten!

Workshops en gastlessen

Tijdens LevelUP! zullen meerdere ondernemers je begeleiden en ondersteunen. Dit aanbod is afhankelijk van de vragen van de groep. Daarnaast kun je aan workshops van het SCvO en het SCvO-netwerk deelnemen. Houd hiervoor de agenda in de gaten! 

“Het gehele LevelUP!-programma is vraaggestuurd. Dat betekent dat je zelf eigenaar bent van je leerproces, je eigen doelen opstelt, proactief vragen stelt en wij je daarbij ondersteunen.“

Ervaringen

Fenna Wildering studeerde onlangs af aan de opleiding Fashion and Textile Technologies en heeft haar afstudeeronderzoek binnen haar eigen bedrijf gedaan. Samen met haar klasgenoot heeft Fenna in haar laatste jaar een bedrijf opgezet: Neena. Neena heeft het doel om de vrouw sterk en zelfverzekerd te laten voelen dankzij pakken die comfortabel zitten.

Lees hier het hele item
Fenna studeerde af in haar eigen onderneming: 'ondernemer worden was al heel lang mijn droom'

Job de Vries studeert Commerciële Economie aan het Saxion waar hij zich heeft gespecialiseerd in marketing. Toen zijn plan om een minor te volgen in Mexico vorig jaar anders verliep door corona, besloot hij het compleet anders aan te pakken: hij startte zijn eigen onderneming. Nu - een half jaar later - is hij druk bezig met afstuderen op eigen bedrijf.

''Ik zou het iedereen aanraden, al is het wel van belang dat je een duidelijk idee hebt en bereid bent er volledig voor te gaan.''

Bekijk hier het hele item
marketive-ondernemers

Guido Smelt studeerde bedrijfskunde aan Hogeschool Saxion én zette tegelijkertijd, samen met zijn broertje, een eigen merk fitbike op: Kadra Bikes. LevelUP! hielp hem hierbij en niet zonder succes, want Guido was een van de finalisten van de Saxion Ondernemers Awards 2023.

Bekijk hier de video
guido-kadra2.jpg

Meer informatie

Wil jij meer weten over LevelUP! of over een van de programma's? Neem contact op met ons én de afstudeercoördinator of -begeleider van je opleiding. Voor meer informatie kun je terecht bij Sjoerd Welberg of Jurgen Kruiper. Zij helpen je graag verder!

MicrosoftTeams-image (2).jpg

Sjoerd Welberg

Business coach | Saxion Centrum voor Ondernemerschap

0683496596 LinkedIn