Fieldlab-CIM-web.jpg

Opening Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie

Op vrijdag 31 januari 2020 opent hogeschool Saxion het 'Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM)' in samenwerking met de Cleantech Regio, CIRCLES en de Provincie Overijssel. Deze feestelijke opening zal plaatsvinden tussen 12.45 - 16.30 uur bij Saxion in Deventer.

Van lineair naar circulair

We zijn onderweg naar een Circulaire Economie. Nederland moet in 2050 “circulair” zijn. Om de transitie te realiseren is innovatie nodig in technologie, producten, diensten en businessmodellen. Saxion start het Fieldlab CIM met als doel deze transitie voor bedrijven te faciliteren met interdisciplinair toegepast onderzoek en het delen van praktische kennis.

Circulaire innovaties in de maakindustrie

In de praktijk blijkt dat bedrijven vaak nog wel komen tot een eerste idee voor circulariteit maar dat het ontbreek aan de kennis en ervaring om tot duurzame implementatie te komen. Het Fieldlab CIM richt zich daarom met name op de vervolgstappen. Op het vinden van oplossingen die leiden tot daadwerkelijke implementatie van circulaire producten, werkwijzen en/of businessmodellen.
(Je hebt de mogelijkheid om jouw eigen circulaire uitdaging op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen en antwoorden te krijgen. Neem daarvoor iets mee dat jouw circulaire uitdaging visualiseert zoals een product, een stuk restafval, een schets etc.).

Inloop met lunch

Welkom en officiële opening Fieldlab CIM
Welkom door dagvoorzitters Sander Reinderink (directeur academie Financiën, Economie en Management) en Timber Haaker (lector Business Modellen). Officiële opening door Ineke van Oldeniel, vice-voorzitter College van Bestuur van Saxion en lid Strategische Board Cleantech Regio, samen met vertegenwoordigers van VNO-NCW en provincie Overijssel. Introductie video Fieldlab CIM & Circulaire Economie bij Hogeschool Saxion

Keynote door Prof. Dr. Jan Jonker (Radboud Universiteit Nijmegen)

Koffie

Gepassioneerde circulaire ondernemers uit de Cleantech regio

• Olaf Pothoven, directie Deventrade over circulaire sportkleding

• Cor van Dijken, manager duurzaamheid VDR bouwgroep, over circulair gebouw

Matchmaking Circulaire Uitdagingen (o.l.v. Moniek van Meel)
Aanwezige bedrijven gaan in gesprek met Saxion experts en elkaar volgens het format ‘Tussen Kunst en Kitsch’.

Oproep aan bedrijven:
Wil je een voorwerp of iets anders meenemen dat jouw circulaire uitdaging visualiseert?

Borrel en afsluiting

Wil je nu alvast meer weten over het Fieldlab CIM? Kijk dan op www.saxion.nl/fieldlabcim

Het 'Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM)' is een samenwerking met de Cleantech Regio, CIRCLES en de Provincie Overijssel.

• Handelskade, Handelskade 75, Deventer

• 31 januari 2020 - 12:45 tot 16:30