Winnaars Cleantech Battle 2018
Ondernemerschap

Saxion start-up LUWIES wint Cleantech Battle 2018

Don van Diest en Lago Santos Ligtenberg, beide studenten Fashion & Textile Technologies, winnen met hun bedrijf LUWIES de Cleantech Battle 2018. Met hun bedrijf maken ze van afval designmeubelen, die ook na gebruik geen afval meer worden en zo voor zero waste zorgen.

De jury roemde het initatief om originaliteit, innovativiteit en duurzame impact. Bij de eervolle eerste plaats hoort een geldprijs van 3.000 euro. De studenten richtten enkele jaren geleden hun bedrijf al op en staan inmiddels in de belangstelling bij banken en andere investeerders. Ze ontwikkelen hun start-up binnen het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. 

Vier van de vijf finalegroepen van de Cleantech Battle 2018, die dinsdag op vliegveld Teuge werd gehouden, bestonden uit Saxion-studenten. De tweede prijs werd gewonnen door ‘Recycling Textile Waste’, een studentengroep die gordijnstoffen recyclet. De derde prijs ging naar ‘Embrace Hair’, een studentengroep (bestaande uit Fashion & Textile Technologies-studenten) die mensenhaar gebruikt als vulmateriaal in warme jassen. 
De publieksprijs was voor Bjorn Janssen (student aan de HAN) met zijn Voltor Elekrische Tractorpull Tractor.

Het College van Bestuur, Anka Mulder en Ineke van Oldeniel, is trots op de prestatie van de studenten en feliciteren de winnaars met het behaalde resultaat! 

Gerelateerde artikelen

Saxion start met nieuwe, unieke interieur- en branding opleiding in Deventer Onderwijs

Saxion start nieuwe interieur- en branding opleiding: Interior Brand Identity

25 april 2024
Noa Lohuis en Babet Jansen Ondernemerschap

Hoe Noa en Babet hun passie voor hospitality bundelden: ‘We dachten: dit kunnen wij ook!’

24 april 2024
Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion Corporate

Richard Wielinga benoemd tot lid College van Bestuur Saxion