Feda-Award-2016_1024-1024x768.jpg
Onderwijs

Team Robo TAO genomineerd voor Young Professional Award

Leestijd Minuten

Zou het onze studenten nog een keer lukken om de Young Professional Award (YPA) te winnen? Dat zou zomaar kunnen, want Team Robo TAO is genomineerd voor deze award. De genomineerde teams presenteren zich in oktober tijdens de beurs World of Technology and Science, dus het afwachten en duimen voor deze toppers duurt nog wel even…

De Young Professional Award (YPA)

De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook gekeken naar communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht. Best pittig dus!

Team Robo TAO

Het team bestaat uit studenten Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en een Exchange Student Telecommunicatie. Ze gebruikten een twee-armige YuMi-Robot die een WiFi-router samenstelt. Het doel is een manier van monteren te ontwikkelen die efficiënter en accurater is dan handmatige montage.

Eerder gewonnen

Een groep van onze studenten heeft deze award al eerder mee naar huis mogen nemen: in 2016 wonnen we met het team ‘Box Folding device’. Deze groep studenten werd tot winnaar bekroond vanwege een goede probleemanalyse, gestructureerde teamaanpak en een werkende machine met aandacht voor veiligheid en machinerichtlijnen.

And the winner is…

Zoals gezegd duurt het nog even tot we weten welke groep de winnaar is, want op donderdag 4 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de beurs World of Technology and Science (WoTS) in Utrecht. Maar ook genomineerd zijn is al een hele prestatie, dus daarom hebben wij alvast even een bescheiden portie confetti gestrooid ;)

Meer weten?

Neem dan een kijkje op de website van de FEDA

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Apeldoorn - Hoofdlocatie Onderwijs

Saxion start drie nieuwe opleidingen in Apeldoorn