Gebouw Apeldoorn saxion
Onderzoek

Onderzoeksfacilitering binnen Saxion krijgt steeds meer vorm

Anne Hurenkamp
Anne Hurenkamp Leestijd Minuten

Dat onderzoek een steeds prominentere plek inneemt binnen Saxion, blijkt uit de komst van de Saxion Research & Graduate School, de onlangs gehouden Saxion Research Conference én uit de nieuwe dienstverlening in de vorm van Saxion Research Services (SRS). Hoe faciliteert Saxion onderzoek en hoe denken we binnen onze hogeschool over Open Science?

Anne Hurenkamp, verbonden aan Saxion Bibliotheek en Saxion Research Services, ging daarover in gesprek met Anka Mulder, lector Kjell-Erik Bugge, docent-onderzoeker Ben Boksebeld en onderzoeksadviseur Sarah Coombs.

Daarnaast sprak ze een aantal specialisten die vanuit SRS rechtstreeks ondersteuning bieden aan Saxion-onderzoekers; mede om Open Science mogelijk te maken. Wat dat precies inhoudt, is te zien in de nieuwe vlog die Saxion onlangs in samenwerking met SURF maakte.

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp is redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie van Saxion. Schrijven maakt haar gelukkig. Vooral als het om een persoonlijk portret of over onderzoek gaat. Als lezer, luisteraar, schrijver en podcaster gaat Anne ook graag op zoek naar mooie verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. In haar vrije tijd is ze bovendien boekenliefhebber en Beatlesblogger.

Gerelateerde artikelen

Themamiddag research support voor hogescholen bij Saxion Onderzoek

Saxion vertelt over onderzoeksondersteuning en RDM tijdens SIA-congres

16 december 2019
Themamiddag Research Support Onderzoek

Saxion Research Services biedt een kijkje in de keuken bij onderzoeksondersteuning

28 januari 2019
Onderzoek

Marjolein den Ouden en Marloes Postel over technologie in de zorg