Enschede - Stadscampus
Onderzoek

Saxion haalt twee postdoc-plekken binnen

Leestijd Minuten

Docent-onderzoekers Alejandro Moreno (Academie Creatieve Technologie) en Henk Kortier (Academie Life Science, Engineering & Design) gaan de komende twee jaar aan de slag als post-doc. Dankzij een subsidie van SIA, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek, haalt Saxion daarmee twee onderzoeksplekken binnen. Daarmee krijgt het hbo postdoc –programma voor gepromoveerde docenten een vervolg.

Alejandro Moreno en Henk Kortier gaan samen met lectoren Wouter Teeuw (lectoraat Ambient Intelligence) en Dirk Bekke (lectoraat Mechatronica) invulling geven aan het traject. Daarbij worden zij geadviseerd door onderwijscoördinatoren Danny Plass (Academie Creatieve Technologie) en Vincent Schut (Academie Life Science, Engineering & Design).

Het hbo-postdocprogramma creëert een follow-up voor gepromoveerde docenten in het hbo van twee jaar (0,8-1,0 fte per postdoc). Tijdens deze periode is de postdoc 50% beschikbaar voor het onderwijs en 50% voor onderzoek binnen een bestaand onderzoeksprogramma van de hogeschool. De SIA-subsidie is specifiek bedoeld om de relatie tussen onderwijs en onderzoek te versterken. Daarnaast ondersteunt het hbo-postdocprogramma hogescholen bij het aantrekken van meer gepromoveerden.
 
Saxion heeft de ambitie om praktijkgericht onderzoek uit te bouwen. Tegelijkertijd is er de opdracht om kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs te verzorgen. De inzet van meer gepromoveerde docent-onderzoekers draagt bij aan de versterking van de kwaliteit van zowel het praktijkgericht onderzoek als het onderwijs van Saxion.

SIA maakte de toekenning van de subsidie afgelopen vrijdag bekend.

Gerelateerde artikelen

F8392DA2-719C-46F1-A828-2879619507F5 2.jpg Studentenleven

Josien mocht blijven bij Hunkemöller: ‘Loop stage bij een bedrijf waar je jezelf ziet werken’

18 juli 2019
Enschede Experience Studentenleven

Saxion-studenten brengen beleving in Enschedese binnenstad

12 juli 2019
EmiliaWickstead_Feb19_EevaRinne-0381-861x574.jpg Studentenleven

Saxion Nomads #3: Sophie werkte mee aan de London Fashion Week