Themamiddag research support voor hogescholen bij Saxion
Corporate

Themamiddag research support voor hogescholen bij Saxion

Anne Hurenkamp
Anne Hurenkamp Leestijd Minuten

‘Hoe doen jullie dat nu bij Saxion: het verzorgen van Research Support en Research Data Management?’ Veel hogescholen klopten de afgelopen maanden met deze vraag aan bij Saxion Research Services. De netwerkdienst waarin verschillende afdelingen van onze hogeschool hun krachten bundelen om onderzoekers te ondersteunen, kreeg zoveel landelijke verzoeken om informatie dat er een Themamiddag Research Support komt: op donderdag 24 januari 2019 in Deventer.

Prestaties Saxion Bibliotheek vallen landelijk op

Hoewel research support zich op een groot aantal onderwerpen richt, ligt de focus van deze Themamiddag vooral op het aspect Research Datamanagement: hoe ga je als hogeschool om met je onderzoeksdata? Hoe faciliteer je onderzoekers om hun data te stallen, te delen en uiteindelijk te archiveren? Bij deze tak van sport zijn vooral de specialisten van Saxion Bibliotheek intensief betrokken. Zij maken deel uit van Saxion Research Services. De door hen ontwikkelde Saxion Research Cloud Drive & Repository zijn belangrijke instrument binnen onze hogeschool om (her)gebruik en archivering van onderzoeksdata mogelijk te maken. De prestaties van Saxion Bibliotheek vallen landelijk op. Het team won vorig jaar de landelijke HBO Open Access Award voor het pionierswerk dat binnen Saxion verzet wordt.

Aanmelden

Wil je meer weten over deze themamiddag of ben je er graag bij, dan kun je terecht bij Saxion Research Services om je aan te melden.

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp is redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie van Saxion. Schrijven maakt haar gelukkig. Vooral als het om een persoonlijk portret of over onderzoek gaat. Als lezer, luisteraar, schrijver en podcaster gaat Anne ook graag op zoek naar mooie verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. In haar vrije tijd is ze bovendien boekenliefhebber en Beatlesblogger.

Gerelateerde artikelen

Themamiddag Research Support Onderzoek

Saxion Research Services biedt een kijkje in de keuken bij onderzoeksondersteuning

28 januari 2019
Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede Corporate

Sportieve maand: Saxion rent mee in Deventer en Enschede

20 april 2024
Video: terugblik op de International Project Week 2024 SaxionTV

Video: terugblik op de International Project Week 2024