Saxion-medewerkers doneren aan Sheltersuit
Corporate

Saxion-medewerkers doneren aan Sheltersuit

Leestijd Minuten

Medewerkers van Saxion hebben, door hun kerstpakket af te staan, een donatie bij elkaar verzameld voor Sheltersuit, dat multifunctionele jassen ontwerpt en uitdeelt aan daklozen. Anka Mulder, voorzitter van het College van Bestuur van Saxion, overhandigde dinsdagmiddag de cheque van 6.094,20 euro aan de dolblije Bas Timmer van de goededoelenorganisatie.

“Zoveel? Wow, dat is echt gaaf!” Bas lijkt zijn ogen nauwelijks te geloven als hij het bedrag ziet staan. Elk jaar selecteert Saxion een goed doel waaraan medewerkers hun kerstpakket kunnen doneren en dit jaar werd dat dus het in Enschede gevestigde Sheltersuit. Het bedrag was nog nooit zó hoog. “Ik ben hier heel blij mee. We zijn afhankelijk van donaties en ik heb gehoord dat er meer dan 430 medewerkers hebben gedoneerd. Het is mooi om te horen dat er zoveel mensen achter Sheltersuit staan.”

Trots

“Elk jaar bieden we onze werknemers de mogelijkheid om hun kerstgeschenk te doneren aan een goed doel,” vertelt Ineke van Oldeniel, vice-voorzitter van het College van Bestuur van Saxion. “Er hebben veel mensen voor gekozen om dat te doen en daar zijn we heel erg trots op.” Anka Mulder: “We hebben voor Sheltersuit gekozen omdat we deze organisatie al kenden. We vonden het een goed doel en wat we vooral aantrekkelijk vonden is dat het een organisatie is uit Oost-Nederland. We dachten dat veel collega’s daar wel hun kerstgeschenk aan wilde geven en dat klopte ook.”

De tekst gaat verder onder de video

Onderkoeling

Sheltersuit ontwerpt warme jassen met afritsbare slaapzakken. Deze worden uit restmateriaal geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vervolgens uitgedeeld aan vluchtelingen en daklozen. Bas kwam ooit op het idee omdat de vader van twee van zijn vrienden op straat moest slapen en overleed aan onderkoeling. Als modeontwerper vond hij het zijn taak om dit voortaan te voorkomen. “Ik heb daarom een pak gemaakt dat mensen beschermt en ik ben ontzettend trots dat ik met mijn vak niet alleen maar mooie producten maak, maar ook mensen kan warmhouden. Met dit mooie bedrag kunnen we weer heel wat mensen helpen.”

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Harrie van Bommel over vier jaar Fieldlab CIM: een ode aan het interdisciplinaire werken

06 juni 2024
Investeren in hbo-onderzoek is de sleutel tot het maken van impact, stelt Anka Mulder tijdens landelijke conferentie Corporate

Anka Mulder pleit voor behoud van het Fonds voor Onderzoek en Wetenschap voor het hbo tijdens landelijke conferentie

04 juni 2024
Onderwijs

Zilver voor Saxion-studenten bij landelijk HBO-Rechten debattoernooi 2024