seasons-zwemkleding-tom-van-dieren
Ondernemerschap

Tom brengt zwemkledingindustrie naar een next level

Tara_van_Heumen.jpg
Tara van Heumen Leestijd Minuten

Wat als een groot avontuur begon is in twee jaar uitgegroeid tot een serious business. Tom (20) richtte in 2017 SEA’SONS op; een kledingmerk dat smart materials en technologie combineert tot unieke kledingitems. Klinkt vet toch?

Business story
‘SEA’SONS is een kleding merk dat innovatief is op het gebied van smart materials, technologie en creative designs, om daarmee een gevoel van verbazing en verwondering te bereiken. Dit doen we omdat we hebben gezien dat het gevoel van verbazing en verwondering een product veel meer waarde kan geven.’

#Motivation
‘Een eigen business opzetten geeft me ontzettend veel vrijheid. Daarnaast is het een groot avontuur, daar houd ik van. Zo kostte het ons anderhalf jaar om zwembroeken te ontwerpen die kunnen veranderen van kleur zodra ze nat worden. Er bestaat geen standaard stof die dat kan dus deze moesten wij zelf ontwikkelen.’

How it all starts
‘Ruim twee jaar geleden was ik desperate op zoek naar een unieke zwembroek die van kleur kon veranderen. Toen ik erachter kwam dat dit product nog niet bestond, besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan.’

Multitasken
‘Inmiddels werk ik meer dan fulltime en in de weekenden om alles bij te houden. De combinatie met een opleiding is niet altijd makkelijk, maar je moet gewoon hard werken en goed plannen. Dan is er meer mogelijk dan je denkt.’

Go, go, go! Mensen vinden het leuk om jongeren te helpen dus je hebt nu een enorme gunfactor. Waar wacht je nog op?

seasons-zwemkleding-tom-van-dieren
Tom van Dieren (20), Student Ondernemerschap en Retail Management
Header Ondernemersaward 2019.jpg

Kom naar de finale op woensdag 5 juni in het Wilminktheater in Enschede

Woensdagavond 5 juni staat het Wilminktheater in Enschede in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2019. Tien finalisten strijden tijdens deze jubileumeditie om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2019'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het prijzenpakket t.w.v. €10.000? Kom naar de finale en maak het live mee! Meld je snel aan via saxion.nl/ondernemersaward.

Tara_van_Heumen.jpg

Tara van Heumen

Tara van Heumen heeft zich na het behalen van haar Bachelor of Communications gefocust op contencreatie in zowel woord als beeld. Na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij een communicatiebureau, is ze nu contentcreator bij de Dienst Marketing en Communicatie. Wanneer deze creatieveling niet achter haar laptop zit, dan spot je haar waarschijnlijk met een surfplank ergens in Europa. 

Gerelateerde artikelen

Ondernemers Award Ondernemerschap

Saxion Ondernemers Award: word jij dé studentondernemer van 2022?

17 maart 2022
June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

06 juni 2019
Kjelt van den Hazel Ondernemerschap

'Met HealthMatch zet je de stap naar een gezonder leven'