kroegentocht apeldoorn hoi
Studentenleven

Dit is waarom jij mee wil doen aan de HOI

Leestijd Minuten

Over ruim een week is het zover: de HOI! Mocht je, om onverklaarbare redenen, nog niet overtuigd zijn dat je erbij moet zijn, vertellen we je nog één keer waarom je de introductiedagen écht niet mag missen.

Nieuwe mensen leren kennen

Eerder vertelden we je al dat het belangrijk is om relaties op te bouwen tijdens je studententijd. En wanneer kun je nou beter nieuwe contacten leggen dan tijdens een barbecue, een hindernisbaan of tijdens ‘Ik Neem Je Mee’ van Gers Pardoel? 

Lekker gek doen

Tijdens de HOI kan je jezelf zijn en hoef je je niet anders voor te doen dan je bent. Dat betekent ook dat je lekker uit je plaat kan gaan! Dans op de bar, loop de polonaise en zing mee met alle muziekklassiekers die deze dagen ongetwijfeld langs gaan komen. 

Meer kans op studiepunten

Ondanks dat de deelname zelf geen studiepunten oplevert, kan de HOI op de lange termijn alsnog voor studiepunten gaan zorgen. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt namelijk dat studenten die meedoen aan de introductieweek meer studiepunten halen in het eerste jaar. Je maakt al voor de start van je studie kennis met je nieuwe leven, waardoor starten met je studie makkelijker is. 

De stad leren kennen

Na de HOI kent de stad waar jij gaat studeren geen enkel geheim meer voor je. Je leert de ultieme hotspots kennen, kent het centrum straks uit je duimpje en weet bovendien waar de goede cafés en restaurants zitten. Jullie papa’s en mama’s weten precies waar je wel en juist niet moet komen!

Te gekke activiteiten

Ook dit jaar is er weer van alles te doen tijdens de HOI: een Summer Festival, introductieconcerten, barbecues, een sport- en spelfestijn, pizzaparty’s. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bekijk voor meer informatie het programma per stad!

Enthousiaste HOI-besturen

Wist je dat de HOI georganiseerd wordt door studenten? Zowel Apeldoorn als Deventer en Enschede hebben elk hun eigen HOI-bestuur, dat bestaat uit enthousiaste studenten die niets liever willen dan jou een leuke tijd bezorgen! 

De stad is van jou

De gehele HOI staan Apeldoorn, Deventer en Enschede volledig in het teken van jullie: de studenten. Overal waar je loopt zie je medestudenten in gekleurde shirtjes en alles mag (nou ja, bijna alles). Maak er samen een mooi feest van!

Je kunt je nog aanmelden voor de HOI!

Aanmelden!

Gerelateerde artikelen

Hoi Studentenleven

Dit was de HOI 2019!

30 augustus 2019
HOI 2019 donderdag Enschede Studentenleven

Nog één keer proosten op de HOI in Enschede

30 augustus 2019
HOI 2019 Enschede Volkspark (Toma Tudor) Studentenleven

Zweten, plakken, maar vooral genieten tijdens de HOI Enschede