master-na-je-studie-saxion.jpg
Onderwijs

Een master volgen na je hbo-studie? Zo doe je dat!

Leestijd Minuten

Ben jij (onlangs) afgestudeerd of ben jij bijna klaar met jouw studie bij Saxion en weet jij nu al dat jij nog niet uitgeleerd bent? Denk dan eens aan een masteropleiding! Maar waarom moet jij voor een master kiezen en welke mogelijkheden zijn er allemaal? Dat ontdek jij in dit artikel.

Waarom kiezen voor een master studie?

Door het volgen van een master studie vergroot jij niet alleen jouw horizon, ook speel jij in op de grote behoefte die onze samenleving heeft aan professionals die denken en doen met elkaar kunnen verbinden.

Het masteronderwijs bij Saxion focust op deze verbindende functie. Onze hbo-masters zijn praktijkgericht waardoor jij je bezighoudt met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden, als het toepasbaar maken hiervan.

Na het behalen van jouw internationaal erkende graad kun jij jouw carrière starten vanuit een uitstekende positie.

Voordelen van een master

Zoals gezegd vergroot het volgen van een masteropleiding jouw horizon zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je leert jezelf en jouw key kwaliteiten beter kennen en te benutten in het werkveld. Door de extra kennis en vaardigheden die jij tijdens de master opdoet, word jij dé specialist in jouw vakgebied. Zo kun jij na het behalen van jouw master-diploma een sleutelrol gaan spelen binnen een organisatie door verbeteringen te bedenken en realiseren.

Starten met een master

Nu jij bovenstaande hebt gelezen kun jij vast niet wachten om met een masteropleiding te starten. Maar wanneer kan én mag dat?

Jij kunt starten met een master wanneer jij een afgeronde hbo- bachelor of wo-bachelor hebt. Het is wel belangrijk dat jouw afgeronde bachelor aansluit op het vakgebied van de master die jij wilt volgen. Ook kan het zijn dat jij voordat je met een master begint, eerst werkervaring nodig hebt. Werk jij dus al in een bepaald vakgebied en wil jij jezelf verdiepen dan kan je een master in deeltijd volgen naast je werk. Zo kan je jouw opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Welk type hbo-master kan ik bij Saxion volgen?

Bij Saxion heb jij de keuze uit drie verschillende soorten masters. Namelijk een voltijd master, een deeltijd master of een duale master. Voltijd masters zijn ideaal als jij direct na jouw hbo-bachelor wilt doorstuderen.

Ben jij al begonnen met jouw carrière en wil jij naast jouw werk studeren? Dan is een deeltijd master ideaal voor jou. Bij een duale master werk en leer jij tegelijkertijd in het vakgebied waarin jij jezelf wilt verdiepen. Je hebt dus al een baan die past bij jouw studie.

Benieuwd naar het masteronderwijs bij Saxion?

Ontdek meer

Of ga je voor een wo-master?

Naast de hbo-masters die je bij Saxion kunt volgen, kun jij er ook voor kiezen om een wo-master te gaan volgen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Een hbo-master is meer praktisch en beroepsgericht, terwijl een masteropleiding aan de universiteit is gericht op het doen van onderzoek. Je traint hier onder andere jouw analytische en onderzoekstechnische vaardigheden.

Van hbo-bachelor naar wo-master

Als jij er voor kiest om na het behalen van jouw hbo-bachelor door te willen stromen naar een wo-master, houd er dan rekening mee dat jij bijna altijd een schakeltraject moet volgen. Dit omdat een hbo-bacheloropleiding niet naadloos aansluit op een wo-master. Een wo-opleiding legt namelijk veel nadruk op onderzoek en analytisch vermogen, terwijl een hbo-opleiding meer beroepsgericht is.

Landing-OOA-focus.jpg

Bezoek onze open avond!

Meer weten over in deeltijd studeren? Kom dan dit najaar naar onze open avond! Op dit moment kom je alles te weten over jouw favoriete opleiding(en), studeren in deeltijd én kun je vragen stellen aan de aanwezige docenten én studenten!

Meld je aan

Gerelateerde artikelen

Sieger Louwerink Onderwijs

Sieger loopt stage bij Beltman Architecten: ‘Het lijkt mij geweldig om iets te ontwerpen dat er echt komt te staan’

29 maart 2023
Zo zorg je voor een succesvolle stageperiode Onderwijs

Van de middelbare school naar het hbo: dit is mijn ervaring

22 maart 2023
Deze voltijd masters kun je bij Saxion volgen Onderwijs

Deze voltijd masters kun je volgen bij Saxion (2023)