Drone
SaxionTV

Hoe een drone helpt bij het opsporen van eikenprocessierupsen

Dennis Moekotte
Dennis Moekotte Leestijd Minuten

Helpt een drone bij het opsporen van de eikenprocessierups? Dat is de vraag die afgelopen woensdag een antwoord kreeg in Enschede. Tijdens een dronevlucht geleid door Saxion-lectoraat Mechatronica werd gekeken of de nesten van de rupsen te ontdekken zijn met drones. Nu is het nog zo dat onderhoudsmedewerkers in een hoogwerker met het blote oog moeten zoeken naar de nesten, maar als een drone ingezet kan worden scheelt dat mogelijk tijd en geld.

Dennis Moekotte

Dennis Moekotte

Als freelance camerajournalist vind je Dennis steeds vaker in de gebouwen van Saxion. Zijn passie ligt in het vertellen van verhalen in beeld en geluid (en daar schrijft 'ie af en toe ook bij). Met zijn bedrijf Moekotte Media richt hij zich op maken van uiteenlopende videoproducties. In zijn vrije tijd houdt hij van koken en van wandelen met zijn twee honden.

Gerelateerde artikelen

Abeje Mersha Corporate

Abeje Mersha vereerd door nominatie Ingenieursprijs; stembus is open

17 februari 2021
Drone Onderzoek

Saxion ontvangt 1 miljoen subsidie voor de ontwikkeling van drone met robotarm

14 november 2019
Drone Onderzoek

Video: Afsluiting Next Level innovatieproject bij Space53