Jonge vrouw springt hoog in de lucht
Onderwijs

Tips voor een vliegende start van je studie

Elise Ernst
Elise Ernst Leestijd Minuten

Jij zit misschien al met je vrienden op een camping en met je hoofd in de wolken, maar wij hebben wat nog tips voor een vliegende start van jouw studie. Want wat moet je echt nog even weten? En hoe zorg je dat jij eind augustus helemaal klaar bent om ervoor te gaan? Lees het hier!

Saxion Start Samen
Vanaf het moment van aanmelden tot aan je eerste lesdag komt er veel info jouw kant op. Denk aan praktische zaken zoals je rooster en studieboeken (Startersinformatie), maar ook hoe de INTRO eruit ziet, of welke mogelijkheden er zijn om extra ondersteuning te krijgen in jouw overstap naar het hbo. Al deze zaken zetten we hier voor je op een rijtje. Dit noemen we Saxion Start Samen! Het 100 dagen-programma dat hierbij hoort, is een enorme aanrader als je nu al met een studentcoach in contact wilt komen. 

Startersinformatie
Dit is een no-brainer: Startersinformatie. Hier vind je alle praktische zaken die belangrijk zijn om te weten en eventueel handig zijn om te regelen. Denk aan alles van boekenlijsten, jouw rooster en apps die je kunt installeren. Zeker even bekijken dus!

INTRO
Van 28 t/m 31 augustus gaat de INTRO los! Dit is jouw eerste week bij Saxion, jouw introductieweek. Je maakt kennis met jouw opleiding, de academie waar dit bij hoort en je medestudenten. Dit is dé plek waar je superleuke activiteiten gaat ondernemen om jouw studententijd met een knal te laten beginnen. Alvast even kijken bij het programma? Check het hier!

Goin’
Dit is echt een leuke tip, al zeggen we het zelf. Nieuwe studenten van Saxion kunnen nu al de app Goin’ downloaden in de App Store. Goin’ is een gezellig studentenplatform speciaal voor alle aankomende studenten van Saxion. En het leuke is dat dit dus niet alleen jouw studiegenoten hoeven te zijn!

Je kan namelijk aansluiten bij allerlei kleine (internationale!) communities die jouw interesses delen. Denk aan alles van uitgaan, workouts, vegan koken, lhbtq+-gemeenschap, tot hotspots in jouw studentenstad, en ga zo maar door. Lees hier meer info en hoe je bij de Saxion-community kunt inloggen na het download van de app.

Zo, en nu is het echt tijd om lekker uit te checken en te genieten van je vrije weken. Fijne zomer!

Elise Ernst

Elise Ernst

Elise is contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie van Saxion. Ze houdt van schrijven en maakt graag een origineel en leesbaar verhaal van complexe onderwerpen. Ook is ze dol op woordgrappen, internethumor en Triviant-feitjes. Als ze niet aan het werk is, wordt ze blij van hiphop uit de jaren ’90, uitgebreid koken, lezen en yoga.

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Bastienne Bernasco is PD-kandidaat: een strijdbare generalist

28 maart 2024
BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!

28 maart 2024
Mechatronica student Milan Onderwijs

Milan biedt totaalplannen voor slimme woningtechnologie aan