Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus
Organisatie

15-01-2022 Corona-update: (Her)opening Saxion

Leestijd Minuten

Gisteren was er een corona persconferentie waarin bekend is gemaakt dat het hoger onderwijs weer open mag. Hier zijn we natuurlijk enorm blij mee! Alle opleidingen bekijken hoe zij volgende week weer zo snel mogelijk onderwijs op locatie kunnen geven.

De snelheid waarmee dit gebeurt kan per opleiding verschillen, afhankelijk van roosters en fysieke beschikbaarheid van docenten bijvoorbeeld. Het is werk in uitvoering. Heb je les op locatie dan informeert je opleiding je hierover. In de update van 14 januari lees je hoe we het onderwijs weer stapsgewijs openen. De voorwaarden en richtlijnen die daarvoor gelden staan hieronder.  

Voorwaarden en richtlijnen 

  • Het dragen van een mondkapje bij Saxion is verplicht binnen en buiten de les. Advies hierbij is om geen zelfgemaakte of stoffen mondkapjes te dragen, maar de wegwerpmondkapjes, waarbij type 2 de voorkeur heeft;   

  • Houd waar mogelijk afstand van elkaar, ook al is de 1,5 meterregel niet verplicht in het hoger onderwijs;  

  • Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen in een onderwijsruimte, met uitzondering van toetsen. Hier wordt in de roostering rekening mee gehouden; 

  • Kom je naar Saxion? Test jezelf dan 2 keer per week. Bestel je gratis zelftesten via www.zelftestonderwijs.nl

  • Blijf de hygiëneregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Blijf handen wassen en hoesten en niezen in je elleboog; 

  • Blijf bij klachten thuis en gebruik een zelftest. Laat je bij een positieve uitslag bij de GGD testen; 

  • Wanneer je in nauw contact (meer dan 15 min binnen 1,5 meter) bent geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus ga je in quarantaine. Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of al in 2022 corona heeft gehad, hoeft  niet meer per direct in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. 

Kom je naar Saxion? Doe een zelftest! 

We willen je nogmaals vragen om een zelftest te doen voordat je naar één van de Saxion-gebouwen komt. Door een zelftest te doen help je de veiligheid op de Saxion-locaties te bevorderen. Zelftesten zijn gratis aan te vragen via de landelijke portal www.zelftestonderwijs.nl. Je logt in met je Saxion-account en de testen worden kosteloos opgestuurd naar het door jou opgegeven adres. Let op: het verzenden kan tot een week duren, dus bestel op tijd! 

Houd je berichten in de gaten  

Via de je opleiding hoor je of je naar Saxion moet komen en waar je les plaats zal vinden. De lessen in je rooster zijn om praktische redenen op online gezet voor volgende week. 

Als er nog nieuwe informatie volgt, informeren we je daar zo spoedig mogelijk over. En: alvast succes met je toetsen! 

Gerelateerde artikelen

Studenten in de klas Organisatie

08–11–2022 Corona-update: Hoe ziet het sectorplan corona voor het hoger onderwijs eruit

08 november 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-02-2022 Corona-update: Versoepeling coronamaatregelen

17 februari 2022
Vrouw in gele trui draagt masker in het openbaar ter bestrijding van het coronavirus Organisatie

17-01-2022 Corona-update: Mondkapjesplicht in het hoger onderwijs