Danee.jpg
Onderwijs

Alumnus Danée is ondernemer binnen de facility management: ‘Het mooiste moment is wanneer alles samen komt’

Kiki Hannink.jpeg
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Danée Nijman was pas 16 toen ze al een studiekeuze moest maken. Ze koos voor de opleiding Facility Management, een brede opleiding waar ze nog alle kanten mee op kon. Tijdens haar studie ontdekte ze haar passie voor ondernemen. En studeerde ze af in haar eigen onderneming FutureFacilities. “Ik wilde graag mijn eigen ideeën in de praktijk brengen.”

Welke opleiding heb je bij Saxion gedaan en waarom?

“Ik heb de opleiding Facility Management gedaan aan de Hospitality Business School in Deventer. Waarom is een goeie vraag, ik was namelijk 16 jaar toen ik een studiekeuze moest gaan maken en had helaas geen droomberoep en daarmee dus nog geen idee welke kant ik op wilde wat mijn studie betreft. Na het bezoeken van vele oriëntatiedagen ben ik tot te conclusie gekomen dat het voor mij het beste was om een brede opleiding te kiezen, waarbinnen ik mij uiteindelijk kon specialiseren of door kon studeren. Die opleiding is Facility Management geworden. Een erg brede opleiding en uitzicht op een uitdagende aansluitende master.” 

Wat doe je voor werk?

“Ik heb een eigen onderneming. Deze eigen onderneming is FutureFacilities en met FutureFacilities fungeer ik als facilitair verbinder bij externe bedrijven. De facilitaire dienst binnen bedrijven zijn belangrijke processen die veelal worden uitbesteed of door verschillende afdelingen worden gerund. In veel bedrijven lopen deze processen naast elkaar en staat de communicatie tussen de verschillende afdelingen op een lager pitje. En dat is het gat waar ik met FutureFacilities in spring. Daarnaast help ik bedrijven met het organiseren van business to business-events. In afstemming met de opdrachtgever neemt FutureFacilities de organisatie over, helpen we het evenement coördineren en gaan we gezamenlijk aan de slag om het doel van het evenement te behalen!”

Hoe is dat zo gekomen?

“Tijdens mijn studie is mijn passie voor ondernemen begonnen. Ik wilde graag mijn eigen ideeën in te praktijk brengen en niks leek mij daarbij mooier dan het opzetten en inrichten van een eigen onderneming. En dat is dan ook wat ik ben gaan doen. Tijdens mijn vierde studiejaar kreeg ik vanuit de opleiding de mogelijkheid om een minor Startup Ondernemer te volgen. Deze minor ben ik binnengekomen zonder een concreet businessidee. Tijdens dit halve jaar ben ik door de coaches geholpen met het zetten van de eerste stappen naar ondernemerschap, met als resultaat een businessidee waar ik achter stond en dat dusdanig ontwikkeld is, dat ik binnen mijn eigen onderneming af heb kunnen studeren.”

Dit is voor mij een intense dag, waarin ik continu bezig ben met de organisatie, coördinatie en het aanspreekpunt ben voor leveranciers. Toch vind ik dit wel het mooiste moment, wanneer je ziet dat alles waar je een jaar mee bezig bent geweest uiteindelijk samen komt en een mooi resultaat heeft opgeleverd.

Danee over de dag dat er een event plaatsvindt dat ze heeft georganiseerd

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

“Een dag in het leven van FutureFacilities bestaat hoofdzakelijk uit drie onderdelen: het opbouwen van een netwerk, het uitwerken van zaken en contact met de klant. Het opbouwen van een netwerk doe ik via LinkedIn, bedrijfsbezoeken en netwerkevents. Ik kom zoveel mogelijk in contact met interessante personen. Dit kunnen personen zijn met wie ik kansen zie voor FutureFacilities, maar dit kunnen ook mensen zijn die een interessante visie hebben op mijn vakgebied.  Mensen waarvan ik kan leren. Dan het uitwerken van zaken: bij het organiseren van evenementen komt veel papierwerk kijken, dus achter mijn laptopje kan ik uren bezig zijn met uitwerken van ideeën, draaiboeken, vloerplannen en briefings. Daarnaast zijn stroomschema’s en contactprocedures onderwerpen die veel terugkomen. In contact zijn met de klant is het grootste onderdeel van mijn werk. Hier heb ik veel contact mee om probleemgebieden te ontdekken, onderwerpen af te stemmen en daarmee situaties te optimaliseren.”

Hoe vind je het om ondernemer te zijn?

“Dit is mijn passie. Het leek mij top om alles zelf in de hand te hebben. Aan de ene kant is het heel mooi dat ik zelf verantwoordelijk ben voor alles, aan de andere kant brengt dat onzekerheid met zich mee. Dat is een afweging die je moet maken, voor mij scheelt het dat ik jong ben en de mogelijkheid heb om risico te nemen. Wat ik nog wel mee kan geven aan studenten die ondernemerschap ambiëren, maar de onzekerheid een belemmering vormt: naast FutureFacilities bekleed ik een functie binnen een andere organisatie. Hier ben ik in dienstverband, wat meer zekerheid geeft. Ook hier heb ik het enorm naar mijn zin. Juist omdat ik met FutureFacilities zo flexibel ben in mijn tijdsbesteding, kan ik deze twee werkzaamheden goed met elkaar combineren.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk vind ik de vele contacten en aanwezigheid op de werkvloer. Wat ik erg leuk vind bij events, is het moment waarop alles samen komt. Bij grote events gaat hier een jaar van voorbereiding aan vooraf. De week voordat het event plaats gaat vinden, worden de laatste dingen geregeld en wordt alles opgezet. Dit is een spannende week met uiteindelijk natuurlijk het event. Dit is voor mij een intense dag, waarin ik continu bezig ben met de organisatie, coördinatie en het aanspreekpunt ben voor leveranciers. Toch vind ik dit wel het mooiste moment, wanneer je ziet dat alles waar je een jaar mee bezig bent geweest uiteindelijk samen komt en een mooi resultaat heeft opgeleverd.” 

Wat is het vetste dat je tot nu toe hebt mogen doen?

“Ik ben onder meer eventmanager bij WirWar, een jaarlijks terugkerend event in de Grolsch Veste. Een geweldig evenement dat Twentse studenten en organisaties die in de IT-wereld opereren samenbrengt. Op dit event komen vele partners samen om een groot game-event neer te zetten. Het doel van dit event? Het verbinden van de IT-student aan het bedrijfsleven van Twente. Daarnaast maken bezoekers kennis met, en kunnen een kijkje nemen in, het IT-bedrijfsleven van Twente.”

Wat wil je graag bereiken met je werk?

“Mijn doel is om nog veel mooie events te mogen organiseren met FutureFacilities, een grotere naamsbekendheid te creëren en nog veel mooie klanten kan bedienen. Wat echt wel een goal voor mij is, is in zee gaan met een internationale onderneming. Daarnaast wil ik met mijn passie voor ondernemen studenten inspireren, dit is dus zeker iets waar ik in de toekomst meer mee zou willen doen.”

Meer weten over de opleiding Facility Management?

Lees verder!

Elke donderdag spreken we een alumnus van Saxion die een mooie baan heeft gevonden. Heb of ken jij ook zo'n inspirerend verhaal? Mail dan naar nieuws@saxion.nl

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Kirsten Veltmaat Onderwijs

De lessen van Kirsten tijdens haar moeizame zoektocht naar een leuke baan: ‘Ik heb me niet laten leiden door angst’

15 mei 2024
Tijmen Sissing Ondernemerschap

Tijmen ging viral als Trashpacker: ‘Ik probeer met alles wat ik doe mensen te inspireren’

06 mei 2024
Denise Brands Ondernemerschap

Denise studeerde Fysiotherapie en is dierenfysiotherapeut: ‘Het voelt als een samenwerking tussen mij en het dier’