Twee studenten studeren samen

Hospitality Business School

De opleidingen van de Hospitality Business School (HBS) zijn gebaseerd op een belangrijk aspect; gastvrijheid. Wij leiden professionals op die letterlijk over grenzen heen kunnen kijken, zodat zij met innovatieve, flexibele oplossingen komen die economisch haalbaar én maatschappelijk gewenst zijn.

Studenten leren hoe zij de beste balans vinden tussen goede dienstverlening en goede omzet!

EVENTS VAN DEZE ACADEMIE

Voor bedrijven

In onze academie hebben we honderden ondernemende en onderzoekende studenten die hun theoretische kennis graag in het werkveld willen inzetten. Tijdens stages, business cases of afstudeeropdrachten leren zij praktische vraagstukken op te lossen die in de branche of bij organisaties spelen.

We vinden het belangrijk om goed contact te hebben met bedrijven, instellingen en organisaties. Samen met de beroepspraktijk willen wij zorgen voor geschikte stageplaatsen, goede onderzoeken en het verbeteren van het onderwijs.

Onderwijs & Onderzoek

Wij staan voortdurend met één been in het werkveld. Lectoren, onderzoekers, docenten en studenten werken elke dag aan onderzoek, waarvan de uitkomsten concreet, toepasbaar en vernieuwend zijn.

We zijn erg benieuwd hoe het met je gaat en waar je terechtkomt na je studie. Daarom blijven wij graag in contact met je!

Na het afronden van je opleiding krijg je van ons een uitnodiging voor de Hospitality Business School LinkedIn-groep voor alumni (afgestudeerden).

Wil je direct betrokken blijven bij je opleiding? Meld je dan aan bij een van onze alumnigroepen:

‘Mijn naam is Daphne Dam en ik ben derdejaarsstudent Tourism Management aan de Saxion Hospitality Business School. Mijn opleiding is erg breed en praktijkgericht. Ik word opgeleid om straks overal te kunnen werken waar gastvrijheid van belang is. Gastvrijheid staat dan ook centraal tijdens de colleges, stages en bedrijfsbezoeken. Het leukste binnen mijn opleiding vind ik dat we leren hoe we gasten kunnen laten genieten. 

Hospitality betekent voor mij de gasten die service bieden die ze willen en daarbovenop de verwachtingen van de gast overtreffen’.

'I chose Saxion because it provides high-quality bachelor degrees which are recognized by the Chinese government. Dutch education is focused on fostering a student’s independence, team-building and presentation skills, all of which are beneficial for Chinese students. The wide-ranging management-related knowledge that I have gained at Saxion is not only applicable to the hotel industry but will also give me the opportunity to work in the luxury goods industry or fast moving consumer goods industry, for example.'

'De opdrachten bij FM komen uit het werkveld. De opdrachten zijn een case van de realiteit en hierdoor krijg je als student direct contact met het werkveld. De stage was voor mij tot nu toe de leukste ervaring van de opleiding. Ik heb gemerkt dat je hier de theorie direct toe kan passen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Op een welverdiende tweede plek komt de studiereis naar Londen. Zeer uiteenlopende soorten bedrijfsbezoeken werden hier afgewisseld met gezellige avonden en vrije tijd. Een leerzame en geweldige reis! Gastvrijheid betekent voor mij het zorgen voor een zo aangenaam mogelijke ervaring voor de gast. Dit is voor mij pas geslaagd wanneer de gast zich deze ervaring als positief herinnert. Ik ben van mening dat dit alleen mogelijk is door passie te hebben voor het hospitalityvak'.

'I have always had a great interest in spatial planning and real estate development. Therefore, I decided to go for a master's programme after my graduation in spatial planning. I was looking for a master's programme that would suit me. And that would increase my chances of finding a job. The master's programme offers you a broad variety of courses and excellent and internationally oriented lecturers. During the courses you learn how to put theory into practice. This programme really helps you to become a professional in facility and real estate management. Nowadays, I work as a trainee in real estate management at one of the largest healthcare organisations in the Netherlands. The portfolio of our real estate department consist of 1,000 buildings. My job is to develop new buildings, implement sustainability to the portfolio, and work on strategy and corporate real estate management. The master's programme offers you a broad variety of courses with excellent and internationally oriented lecturers.'

'The MBA programme at Saxion offers students of all backgrounds a multitude of opportunities. A mix of diverse subjects and cultures leads to not only a memorable experience, but also one that will help you prepare for any career. In an environment of other professionals, classes are engaging, knowledge shared is plentiful, and the competition is friendly. I personally was able to develop my leadership skills, learned a lot about my own passion and interests, and made some great friends. I felt comfortable approaching my lecturers and was satisfied with the expertise I gained from them. Spending a year in Europe was a great experience. I grew enormously as an individual and Saxion enabled me to grow professionally too. I am proud of my time spent and grateful for the people I met.'

‘Ik werk al sinds 1 februari 1972 bij Saxion en haar voorgangers: meer dan 41 jaar dus! Ik houd me nog steeds met veel plezier bezig met lesgeven en het begeleiden van studenten, zowel tijdens hun eerste stage als tijdens hun managementstage. Ook ben ik studieloopbaanbegeleider van derde- en vierdejaarsstudenten. Hierdoor krijg je nog meer contact met ze. Je hoeft dan niet alleen over de studie te praten, maar ook over buitenschoolse zaken. Interactie vind ik sowieso belangrijk. Daarom maak ik al mijn lessen zo persoonlijk mogelijk. Formeel en informeel zijn twee woorden die elkaar regelmatig zonder belemmering doorkruisen. Wat gastvrijheid voor mij is? Dat zit al in de kleine dingen. Elkaar in de ogen kijken of gewoon elkaar groeten in het voorbijgaan. Aandacht hebben voor elkaar, dat betekent gastvrijheid voor mij’.

‘Sinds 2007 ben ik werkzaam in de functie van docent/onderzoeker voor de academie Hospitality Business School. Als docent deel ik mijn passie voor hospitality met de studenten en probeer ik hen te enthousiasmeren voor de gastvrijheidsindustrie. Tijdens de colleges verduidelijk ik de theorie door deze te koppelen aan praktijkvoorbeelden en mijn werkervaring in de hotellerie en facilitaire dienstverlening. Naast de colleges die klassikaal gegeven worden, begeleid ik individuele studenten. Denk daarbij aan: studieloopbaanbegeleiding, stage en afstuderen. Deze afwisseling in werkzaamheden, het werken met jonge professionals en de prettige samenwerking met collegae zorgen ervoor dat ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk ga. Voor mij betekent gastvrijheid: de gast of de klant het gevoel te geven welkom te zijn! Daarnaast maak je als hospitality professional het verschil door steeds vooruit te denken over wat de gastvrijheidsbeleving van de gast/klant zou kunnen zijn, waarbij je probeert deze beleving te overtreffen. De uitdaging is om de gast/klant iedere keer weer te verrassen!'

‘De afgelopen 17 jaar combineer ik mijn docentschap met mijn werkzaamheden in het werkveld. De combinatie tussen vakkennis overbrengen aan jonge mensen en het ontwikkelen van het vakgebied maakt mijn werkboeiend. Gastvrijheid in Facility Management kenmerkt zich door de zorg voor de mens én voor zijn leefomgeving, zodat de klant krijgt wat hij verwacht. Gepaste gastvrijheid noem ik dat. Service op de juiste plek die op dat moment gewenst is'.

‘Al dertien jaar lang ben ik docent Onderzoeksmethoden en scriptiebegeleider van de master Facility & Real Estate Management van Saxion. Elk jaar zie ik veel enthousiaste studenten met de masteropleiding starten. Het is leuk om te zien hoe de deeltijd- en voltijdgroepen van elkaar verschillen. De deeltijdgroep bestaat uit studenten van allerlei leeftijden en met diverse werkervaringen. Deze studenten gaan de uitdaging aan om twee jaar lang werk, studie en privé te combineren. De groep voltijdstudenten is internationaal, jong en actief. Het is mooi om te zien hoe deze groep in de masterperiode groeit en opgedane kennis al goed kan toepassen. Na de master maken veel voltijd- en deeltijdstudenten een mooie stap in hun carrière. Zelf leer ik nog dagelijks van mijn studenten, zo blijft lesgeven een uitdaging.’

‘Al vijf jaar ben ik docent in businessanalyse en onderzoeksmethoden van het MBA/MA –programma. Deze twee modules zijn gecompliceerder dan andere, door het omgaan met cijfers en berekeningen. Het maakt me trots als ik zie hoe studenten steeds beter worden in het uitvoeren van deze uitdagende taken. Het begeleiden van het schrijven van een scriptie is ook onderdeel van mijn werk. Ik geniet hier erg van. Het geeft me de kans om studenten beter te leren kennen, zowel professioneel als persoonlijk. Ik heb veel interessante mensen ontmoet uit alle hoeken van de wereld. Door hun werk, heb ik nieuwe inzichten opgedaan voor in het dagelijks leven. Deze modules trekken altijd studenten met veel verschillende nationaliteiten, een goede mix tussen Aziaten, Afrikanen en Europeanen. Het is een geweldige ervaring om les te geven aan een groep jonge professionals die ervaring hebben met het werken in alle uithoeken van de wereld. Hun verschillende achtergronden en meningen hebben een toegevoegde waarde in het leerproces, voor zowel medestudenten als docenten. Het is altijd een uitdaging om te weten hoe je een groep met zulke uiteenlopende nationaliteiten, educatieve achtergronden en werkervaring effectief kunt benaderen. Maar juist die diversiteit maakt mijn werkt zo leuk.’

Nieuws van deze academie

pexels-photo-789822.jpeg

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Front Office 
088 – 019 3400

Bezoekadres                       
Spoorstraat 29
7311 PE Apeldoorn

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

Front Office 
088 – 019 3400

Bezoekadres
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede