Hbo-opleiding Accountancy Saxion

Hospitality Business School

De opleidingen van de Hospitality Business School (HBS) zijn gebaseerd op een belangrijk aspect: beleving. Een beleving voor gasten, bezoekers, bewoners of gebruikers van een specifieke omgeving. Wij leiden professionals op die letterlijk over grenzen heen kunnen kijken, zodat zij met innovatieve, flexibele oplossingen komen die economisch haalbaar én maatschappelijk gewenst zijn. We bieden opleidingen aan in Deventer en Apeldoorn.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Onderwijs en professionalisering

De Hospitality Business School wordt door student en maatschappij herkend en hoog gewaardeerd om de manier waarop wij onze studenten toekomstbestendig opleiden. Dit doen wij door samen met het werkveld te focussen op gastvrijheid, duurzaamheid, technologie, bedrijfsvoering en het creëren van omgevingen, ruimtes en belevingen. Daarnaast benutten we deze onderlinge verbodenheid tussen de opleiding en het werkveld, om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De mate waarin en de wijze waarop deze samenwerking terugkomt in ons onderwijs en onderzoek kan verschillen per (fase in de) opleiding en onderzoeksproject, maar is altijd herkenbaar.

Bacheloropleidingen

Voltijd Nederlands

Voltijd Engels

Deeltijd

Masteropleidingen

Voltijd

Deeltijd

Internationaal

Je stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland doen? Dat kan! De HBS werkt samen met veel partners binnen én buiten Europa. Accountmanagers (docenten die de contacten met het bedrijfsleven onderhouden) ondersteunen je bij het vinden van de juiste plek.Neem voor study abroad contact op met Sophie van den Broecke, s.m.d.vandenbroecke@saxion.nl. Voor meer informatie en het aanvragen van beurzen kun je mailen naar scholarships@saxion.nl.

Afgestudeerd

We zijn erg benieuwd hoe het met je gaat en waar je terechtkomt na je studie. Daarom blijven wij graag in contact met je!

Wil je direct betrokken blijven bij je opleiding? Meld je dan aan bij een van onze alumnigroepen:

Ontwikkelgesprekken

Bekijk het ontwikkelgesprek van:

Samenwerking en partners

In onze academie hebben we honderden ondernemende en onderzoekende studenten die hun theoretische kennis graag in het werkveld willen inzetten. Tijdens stages, business cases of afstudeeropdrachten leren zij praktische vraagstukken op te lossen die in de branche of bij organisaties spelen.

Samenwerken

We denken graag mee over uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van een nieuw concept of het uitvoeren van een onderzoeksopdracht samen met het lectoraat. Of is er een interessant onderwerp voor een gastcollege aan onze studenten?

We gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem hiervoor contact op met HBS External Relations: externalrelations.hbs@saxion.nl.

Praktijkopdrachten, stage en afstuderen

Binnen onze academie hebben we honderden ondernemende en onderzoekende studenten die hun theoretische kennis graag in het werkveld willen inzetten. Tijdens stages, business cases of afstudeeropdrachten leren zij praktische vraagstukken op te lossen die in de branche of bij organisaties spelen.

Heb je vragen over stage en afstuderen binnen de HBS? Ook dan kun je contact opnemen met HBS External Relations: externalrelations.hbs@saxion.nl.

Partners

Onderzoek en expertises

Wij staan voortdurend met één been in het werkveld. Onze medewerkers en studenten werken elke dag aan direct toepasbaar onderzoek, waarvan de uitkomsten concreet en vernieuwend zijn voor bedrijven, overheden of maatschappelijke organisaties. Ons streven is om gastvrijheid toekomstbestendig te maken met elke nieuwe generatie die wij opleiden.

Lectoraat

Bij het lectoraat Ethiek & Technologie, verbonden aan de HBS, ligt de focus op de impact van technologie op mens, milieu en maatschappij. In de onderzoeken werken we veelvuldig samen met andere partijen. Ook interesse om samen te werken? Kijk hier wat we bij het lectoraat te bieden hebben.

Expertises

Bij de HBS zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen van gastvrijheidsconcepten. Het onderwijs geven we vorm door samenwerking tussen docenten, onderzoekers en het bedrijfsleven. Hiermee bundelen we krachten met andere disciplines, binnen én buiten Saxion.

Het verbinden met andere vakgebieden is voor ons een uitdaging die we dagelijks aangaan. Wij werken graag samen met anderen die onderzoek concreet willen toepassen. Bijvoorbeeld bij het experimenteren met gezichtsherkenning bij eventbeveiliging of het inzetten van Big Data om de optimale gastvrije werkplek te creëren. Maar ook ontwikkelen we toerismeconcepten waarbij we oog hebben voor de toerist én het lokale ecosysteem.

In het onderwijs én onderzoek van de HBS staan onderstaande expertises centraal. Klik op de link voor een korte video over de kern van de expertise.

Contact en vragen

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Locatie Apeldoorn

Front Office 
088 – 019 3400

Bezoekadres                       
Spoorstraat 29
7311 PE Apeldoorn

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

Locatie Deventer

Front Office 
088 – 019 3400

Bezoekadres
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

We leiden professionals op die letterlijk over grenzen heen kunnen kijken. Met innovatie een beleving creëren, waar bedrijfsresultaten en de maatschappelijke rol in goede balans samenkomen!

Irene Rispens, Directeur Hospitality Business School

EVENTS VAN DEZE ACADEMIE

Nieuws van deze academie

pexels-photo-789822.jpeg