Twee studenten studeren samen

Hospitality Business School

De opleidingen van de Hospitality Business School (HBS) zijn gebaseerd op een belangrijk aspect: beleving. Een beleving voor gasten, bezoekers, bewoners of gebruikers van een specifieke omgeving. Wij leiden professionals op die letterlijk over grenzen heen kunnen kijken, zodat zij met innovatieve, flexibele oplossingen komen die economisch haalbaar én maatschappelijk gewenst zijn. We bieden opleidingen aan in Deventer en Apeldoorn, waaronder de unieke bekostigde opleiding Interior Design & Styling van de Jan des Bouvrie Academy in Deventer.

We leiden professionals op die letterlijk over grenzen heen kunnen kijken. Met innovatie een beleving creëren, waar bedrijfsresultaten en de maatschappelijke rol in goede balans samenkomen!

Irene Rispens, Directeur Hospitality Business School

EVENTS VAN DEZE ACADEMIE

Voor bedrijven

In onze academie hebben we honderden ondernemende en onderzoekende studenten die hun theoretische kennis graag in het werkveld willen inzetten. Tijdens stages, business cases of afstudeeropdrachten leren zij praktische vraagstukken op te lossen die in de branche of bij organisaties spelen.

We denken graag mee over uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van een nieuw concept of het uitvoeren van een onderzoeksopdracht samen met het lectoraat. Of is er een interessant onderwerp voor een gastcollege aan onze studenten?

We gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Neem hiervoor contact op met HBS External Relations: externalrelations.hbs@saxion.nl.

Binnen onze academie hebben we honderden ondernemende en onderzoekende studenten die hun theoretische kennis graag in het werkveld willen inzetten. Tijdens stages, business cases of afstudeeropdrachten leren zij praktische vraagstukken op te lossen die in de branche of bij organisaties spelen.

Heb je vragen over stage en afstuderen binnen de HBS? Ook dan kun je contact opnemen met HBS External Relations: externalrelations.hbs@saxion.nl.

Studiekeuze

Onderzoek

Wij staan voortdurend met één been in het werkveld. Lectoren, onderzoekers, docenten en studenten werken elke dag aan onderzoek, waarvan de uitkomsten concreet, toepasbaar en vernieuwend zijn.

Bij het lectoraat Ethiek & Technologie, verbonden aan de HBS, ligt de focus op de impact van technologie op mens, milieu en maatschappij. In de onderzoeken werken we veelvuldig samen met andere partijen. Ook interesse om samen te werken? Kijk hier wat we bij het lectoraat te bieden hebben.

Onderwijs

De Hospitality Business School wordt door student en maatschappij herkend en hoog gewaardeerd om de manier waarop wij onze studenten toekomstbestendig opleiden. Dit doen wij door samen met het werkveld te focussen op hospitality, sustainability, technology, business en creating places, spaces and experiences en hun onderlinge verbondenheid te benutten waar het helpt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De mate waarin en de wijze waarop dit terugkomt in ons onderwijs en onderzoek kan verschillen per (fase van) opleiding en onderzoeksproject, maar is altijd herkenbaar.

Je stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland doen? Dat kan! De HBS werkt samen met veel partners binnen én buiten Europa. Accountmanagers (docenten die de contacten met het bedrijfsleven onderhouden) ondersteunen je bij het vinden van de juiste plek.Neem voor study abroad contact op met Sophie van den Broecke, s.m.d.vandenbroecke@saxion.nl. Voor meer informatie en het aanvragen van beurzen kun je mailen naar scholarships@saxion.nl.

We zijn erg benieuwd hoe het met je gaat en waar je terechtkomt na je studie. Daarom blijven wij graag in contact met je!

Wil je direct betrokken blijven bij je opleiding? Meld je dan aan bij een van onze alumnigroepen:

Nieuws van deze academie

pexels-photo-789822.jpeg

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Front Office 
088 – 019 3400

Bezoekadres                       
Spoorstraat 29
7311 PE Apeldoorn

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede

Front Office 
088 – 019 3400

Bezoekadres
Handelskade 75
7417 DH Deventer

Postadres
Postbus 70000
7500 KB Enschede