Header-Minorensite-980x380.jpg
Onderwijs

Een minor volgen bij Saxion? Dit is het aanbod!

Leestijd Minuten

Volg jij komend studiejaar een minor? Bij Saxion kun jij je vanaf nu aanmelden voor de minor die past bij jou. Lees hier welk aanbod er bij Saxion is en welke tips wij voor je hebben bij het maken van jouw keuze!

Wat is een minor?
Even terug naar de basics: een minor is een verplicht half jaar onderwijs naar keuze, van 30 studiepunten (ects). Een minor kan je dus eigenlijk zien als een kans op nieuwe inzichten en je geeft jouw eigen kleur en invulling aan je studie. Dat is bijvoorbeeld belangrijk als je later gaat solliciteren. Zo kun je jezelf onderscheiden en laat je zien waar jouw interesses liggen.

Bij Saxion kun je uit heel veel verschillende minoren kiezen. Van hele breed georiënteerde minoren zoals algemene ontwikkeling, of creatief probleem oplossen, tot hele specifieke minoren waarmee je echt de diepte ingaat op jouw vakgebied. De keuze is reuze!

Wanneer volg je een minor?
Je volgt een minor meestal in je derde of vierde studiejaar. Om te kunnen starten met je minor moet je je propedeuse gehaald hebben. Als er specifieke toelatingseisen zijn voor de minor die je wilt volgen, moet je bovendien vooraf aantonen dat je hieraan voldoet. Een minor start altijd in augustus/september (kwartiel 1-2) of in februari (kwartiel 3-4). In dit half jaar ben je fulltime bezig met de minor, te vergelijken met een stage.

Welke minoren zijn er bij Saxion?
Bekijk hier ons complete minorenaanbod. Je vindt niet alleen inhoudelijke informatie over de ruim 100 Saxion-minoren, maar ook de gegevens van alle contactpersonen. Je kunt dan rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie en vragen. Handig!

Hulp nodig bij jouw minorkeuze?
Het kan zijn dat je er niet helemaal uitkomt of dat je twijfelt tussen verschillende minoren. Lees hier onze tips voor hulp bij minorkeuze.

Student van een andere hogeschool? Ook dat kan!
Studeer je aan een andere hogeschool? Meer dan 80 Saxion-minoren staan ook open voor studenten van buiten. Bekijk het allemaal hier en zie direct of je de minor van jouw keuze kunt volgen.

Aanmelden vanaf 3 oktober
Vanaf maandag 3 oktober 19.00 uur kun je je aanmelden voor de minoren die starten in februari. Je kunt je tot en met 25 november aanmelden. Op saxion.nl/minoren lees je ook hoe de aanmelding in zijn werk gaat.

Make up your minor en kies voor een minor bij Saxion!

Gerelateerde artikelen

Serendipity2.png Onderwijs

Slimme voedselketen en innovatief waterzuiveringssysteem winnen Serendipity Award: ‘We zijn trots op het resultaat’

01 februari 2023
Biomechanical Engineering Onderwijs

Saxion start studieroute Biomechanical Engineering: studenten leren slimme oplossingen ontwerpen om kwaliteit van leven te bevorderen

16 januari 2023
Ria Jaspers - fotografie Thomas Busschers Onderwijs

75 jaar Social Work in Oost-Nederland: ‘Nog steeds opereert Saxion vanuit een maatschappelijke behoefte’