Laura.jpeg
Onderwijs

Laura gaat na haar meewerkstage ook afstuderen bij Traffic Today: ‘Ik voel me hier thuis’

Kiki Hannink.jpeg
Kiki Hannink Leestijd Minuten

Door de verhalen van haar nicht over de opleiding Commerciële Economie besloot Laura Siegers deze studie ook te volgen. Al snel kwam ze erachter dat het marketinggedeelte veel beter bij haar past dan de sales. Ze koos voor een contentmarketingstage bij Traffic Today. “Het voelt goed dat mijn werk echt gedeeld wordt met mensen.”

Hoi Laura, wat voor stage doe je bij Traffic Today?

“Bij Traffic Today doe ik contentmarketing. Ik schrijf blogs voor externe websites die linken naar de websites van onze klanten. Ook schrijf ik teksten voor categoriepagina’s op de websites van klanten en ben ik bezig met het maken van TikTok’s voor het account van Traffic Today. Daarnaast onderzoek ik hoe we bij Traffic Today de stagiairswerving kunnen verbeteren.”

Hoe ben je daar terechtgekomen?

“Ik was online aan het zoeken naar vacatures. Ik kwam via een advertentie bij Traffic Today. Toen heb ik de site bekeken en werd ik enthousiast. Ik zag dat er veel jongeren werken en kreeg de indruk dat ik bij dit bedrijf veel zou kunnen leren. Op de afdeling zitten allemaal specialisten, voor elk vakgebied. Ik kan bij iedereen terecht voor hulp, dat kwam in het sollicitatieproces sterk naar boven en trok me erg aan.”

Wat maakt het leuk om bij een bedrijf te werken waar veel leeftijdsgenoten werken?

“Elke vrijdagmiddag is er ruimte voor een vrijmibo. Er blijven altijd wel mensen hangen. Als er kwartaaldoelen behaald worden, zijn er verschillende uitjes. Toevallig hebben we afgelopen woensdagavond een dj-workshop gehad. Ook wordt er op kantoor naar het WK gekeken met pizza erbij.  Als de jaaromzet wordt behaald, gaat het team ook met z’n allen op vakantie. Er wordt van alles georganiseerd om een goede band met elkaar op te bouwen.”

Welke taken spreken je het meest aan op je stage?

“Toch wel het schrijven: daarin kan je je creativiteit kwijt. Voordat ik aan Commerciële Economie begon, deed ik een jaar een communicatieopleiding. Zo komt dat stukje toch een beetje terug. Ook vind ik het erg leuk om TikTok’s te maken.”

Als je afwisseling nodig hebt, pak je gewoon even een ander taak voor een andere klant op. De ene keer ben ik bezig met een kledingbedrijf, het andere moment schrijf ik over bouwproducten.

Je gaat ook afstuderen bij Traffic Today, waarom heb je daarvoor gekozen?

“Ik heb het hier erg naar mijn zin en voel me steeds meer op mijn plek. Ik ben in september begonnen aan mijn meewerkstage en begin vanaf februari aan mijn afstuderen. Dan loop ik hier dus een heel jaar stage. Ik voel me hier thuis en het lijkt me fijn me in deze vertrouwde omgeving te kunnen richten op mijn onderzoek.”

Waarom heb je ervoor gekozen om te werken bij een marketingbureau in plaats van op de marketingafdeling bij één bedrijf?

“Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt het leuk. Je kunt zelf wisselen tussen je taken voor verschillende klanten. Als je afwisseling nodig hebt, pak je gewoon even een ander taak voor een andere klant op. De ene keer ben ik bezig met een kledingbedrijf, het andere moment schrijf ik over bouwproducten.”

Wat maakt jouw stage zo leuk?

“Het werk dat ik doe wordt echt gewaardeerd. Ik mag volwaardig meedraaien en het échte werk doen, net als de andere collega’s. Als ik een blog heb geschreven, sturen ze me een link waar het gepubliceerd is. Het voelt goed dat mijn werk echt gedeeld wordt met mensen.”

Je stage verloopt zo succesvol dat je mag blijven. Wat zijn jouw stagetips?

“Ik vind het heel belangrijk om veel te communiceren met je bedrijfsbegeleider. Zelf heb ik elke week een meeting met mijn begeleider en zo houden we elkaar op de hoogte. Tijdens die meeting vertel ik hoe het met mijn onderzoek gaat en of het mij lukt al mijn taken op tijd af te krijgen. Ook is het goed om veel vragen te stellen. Iedereen wil je graag helpen.”

Meer weten over Commerciële Economie?

Lees hier meer!
Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

MichielFloris.jpg Onderwijs

Broers Michiel en Floris solliciteerden zonder dat ze het van elkaar wisten bij Moekotte Media

02 november 2022
Eline Onderwijs

Hoe Eline marketing met diabetesinnovatie combineerde: ‘Ik wil mensen helpen naar een gezonder leven’

21 september 2022
Laura Onderwijs

Laura loopt stage bij Unilever: ‘Ik wilde graag stagelopen bij een bedrijf dat iedereen kent'