MichielFloris.jpg
Onderwijs

Broers Michiel en Floris solliciteerden zonder dat ze het van elkaar wisten bij Moekotte Media

Toeval bestaat niet. Broers Michiel (rechts op de foto) en Floris de Ruiter (links) waren allebei op zoek naar een stage. Michiel vertelde Floris dat hij een sollicitatie had bij Moekotte Media en tot zijn verbazing had Floris diezelfde dag daar óók een gesprek. “Ik heb wel even op een grappige manier gevraagd of de broers elkaar thuis niet de harses in slaan.”

Michiel is vierdejaarsstudent Commerciële Economie. Hij heeft tijdens zijn studie altijd voor de creatieve route gekozen. Tijdens zijn studie koos hij de richting conceptmarketing in plaats van de salesrichting. Floris is derdejaarsstudent van de opleiding Creative Business en hij heeft tijdens zijn studie altijd de audiovisuele richting gekozen. Hij volgde daarom ook de specialisatie audiovisuele storytelling. Hij vindt het leuk om zelf te filmen en te editen. Michiel en Floris kwamen in hun zoektocht naar een leuke stageplek beiden bij Moekotte Media uit.

Verschillende stages

Binnen Moekotte Media hebben de broers allebei een andere functie. Floris is stagiair video en edit. Hij loopt mee tijdens filmdagen, maakt video-edits en helpt in de voorbereiding, bijvoorbeeld met het schrijven van scripts. Michiel houdt zich bezig met marketing- en communicatiewerkzaamheden. Hij beheert de kanalen van Moekotte Media en van opdrachtgevers, schrijft blogs, maakt nieuwsbrieven en creëert dagelijks content. Daarnaast maakt hij ook vaak behind-the-scenesbeelden van producties van Moekotte Media.

Moekotte Media

Dennis Moekotte is de eigenaar van Moekotte Media. Hij schetst een duidelijk beeld wat het bedrijf precies doet: “We maken verschillende soorten videoproducties en animaties. Daarnaast maken wij ook andere content, zoals foto’s, livestreams en social mediaposts. We werken al jaren fijn met Saxion samen aan video- en fotocontent voor de hogeschool. Het leuke is dat onze stagiairs ook bij Saxion studeren. Het is vaak erg gezellig. Ze kunnen volledig meedraaien in het team en we hebben hierdoor extra binding met Saxion als opdrachtgever.” Dat betekent dat de broers ook tijdens hun stage nog regelmatig bij Saxion te vinden zijn.

Floris en Michiel worden gewoon concullega’s en misschien dat er na de stage ook nog wel een soort van samenwerking inzit.

Dennis Moekotte
Dennis van Moekotte Media

Toeval

De broers kwamen afzonderlijk van elkaar bij Moekotte Media terecht. Beiden waren op zoek naar een kleinschalig, creatief bedrijf in de omgeving van Enschede. Floris zegt daarover: “Ik wilde bij een klein bedrijf stagelopen, omdat ik dan veel zelf mag doen in plaats van vooral meekijken.” Michiel vertelde zijn broer dat hij een sollicitatie had bij Moekotte Media, Floris bleek diezelfde dag ook sollicitatie te hebben bij Dennis. “Maar ik was wel eerder hoor”, lacht Floris.

Voor- of nadeel?

Twee broers die bij hetzelfde bedrijf werken, zou dat wel goed gaan? Dennis heeft niet getwijfeld om ze allebei aan te nemen. “Nee hoor, helemaal niet. We waren op zoek naar een video- én een marketingstagiair. Dat viel eigenlijk precies op zijn plek met deze broers. Ik heb wel even op een grappige manier gevraagd of de broers elkaar thuis niet de harses in slaan, maar dat was gelukkig niet het geval.” De broers vinden het ‘heel chill’ om samen te werken en hebben met z’n tweeën een eigen kantoor. “Thuis hielpen we elkaar al vaak met opdrachten” vertelt Floris. “Ik deed dan wat filmdingen voor Michiel en Michiel marketingdingen voor mij. Op die manier vulden we elkaar al een beetje aan.”

Toekomstplannen

Dat de broers niet met elkaar hebben gedeeld waar ze hadden gesolliciteerd blijft bijzonder. De twee hebben namelijk ook voor de toekomst plannen samen. De jongens willen een bedrijf opzetten in de mediabranche. Dennis helpt de broers daar graag bij: “Floris en Michiel worden gewoon concullega’s en misschien dat er na de stage ook nog wel een soort van samenwerking inzit.”

Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Dyron van Kempema Onderwijs

Dyron heeft een hart voor logistiek: 'Ik ben graag de spin in het web'

14 februari 2024
Onderzoek

George Garritsen promoveert: zijn organisaties gereed voor e-health?

13 februari 2024
Bart Wessels / DJ BWESS (gebruikt met toestemming via Bart) Onderwijs

Door de week studeert Bart HBO-ICT, in het weekend is hij DJ BWESS: ‘Ik mis geen les’