Arjan voor het huis van tv-programma Lang Leve de Liefde
Onderwijs

Arjan loopt stage achter de schermen bij tv-programma Lang Leve de Liefde

Zelf kijkt hij het programma niet, maar achter de schermen zet hij dagelijks zo’n 20.000 stappen voor een te gekke aflevering. Tijdens zijn stage bij het televisieprogramma Lang Leve de Liefde zorgt Arjan Annink dat alles soepeltjes verloopt. ‘Wanneer een stel weggaat, hebben we vaak twee uur om op te ruimen, schoon te maken en nieuwe props klaar te leggen.’

Hoi Arjan, waar loop je precies stage?

“Ik loop stage bij Talpa Entertainment Productions als productiestagiair bij het programma Lang Leve de Liefde. Dat is een datingprogramma dat alle werkdagen van de week wordt uitgezonden. Ik kwam daar terecht via een vacature op de website mediastages.nl. Toen heb ik gesolliciteerd en mocht ik op gesprek komen.”

Waarom leek het je leuk om daar stage te lopen?

“Ik studeer Creative Business en volg binnen die opleiding de specialisatie audiovisuele mediaconcepten. Ik keek zelf eigenlijk nooit naar het programma, nog steeds niet eigenlijk, maar ik zag wel vaak grappige fragmenten voorbijkomen op social media. Veel mensen uit mijn omgeving vinden het heel gaaf dat ik hier stageloop.”

Productie past heel goed bij mij, omdat ik niet goed kan stilzitten. Dat hoeft gelukkig ook niet, ik denk dat ik op een werkdag wel 20.000 stappen zet.

Wat houdt productiewerk in bij een televisieprogramma?

“Productie houdt in dat je achter de schermen heel veel dingen regelt: de kandidaten spreken, zendertjes om doen, zorgen dat de activiteiten klaarstaan. Maar ook spullen voor die activiteiten ophalen en bestellen. Wanneer een date weggaat, hebben we vaak twee uur om de oude kandidaten af te handelen, nieuwe kandidaten voor te bereiden én de villa op te ruimen, schoon te maken en te voorzien van de nieuwe props voor de volgende date. Productie past heel goed bij mij omdat ik niet goed kan stilzitten. Dat hoeft gelukkig ook niet: ik denk dat ik op een stagedag wel 20.000 stappen zet. Als er iets verkeerd gaat, moet je snel inspringen. Soms heb ik vroege diensten en soms late diensten, want ook ’s avonds gebeurt er natuurlijk een hoop. Er moet altijd iemand achter de schermen aanwezig zijn. Het komt ook vaak voor dat we last-minute nog boodschappen moeten halen.”

Wat is het grappigste dat je hebt meegemaakt?

“Er gebeuren echt heel veel grappige dingen. Laatst was er een man, die was kinderclown en hij wilde voor zijn entree een hele trailer het park op rijden. De kandidaat had best veel tijd en moeite in de hele act gestoken, waarop zijn date bij de entree eigenlijk geen kick gaf op het gebeuren. Natuurlijk zijn er nog veel meer van zulke leuke dingen, maar dat wordt nog uitgezonden en is dus nog geheim.”

Heb je nooit plaatsvervangende schaamte of medelijden met kandidaten?

“Soms wel, maar dan denk ik ook: iedereen geeft zichzelf op. Onze kandidaten zijn zichzelf. Alles wat er tijdens de date gebeurt, verzinnen ze zelf, maar ik zou sommige situaties toch anders aanpakken dan dat kandidaten dat doen.”

Wat vind je het leukste aan je stage bij Lang leve de liefde?

“Vooral het werken in teamverband vind ik leuk. Het team is heel jong en gevarieerd. Er zijn vijf productiestagiairs, dus dat is echt heel veel, maar er moet natuurlijk ook altijd iemand aanwezig zijn. We wisselen af: je hebt zes stagedagen achter elkaar en dan drie dagen vrij. Eerst moest ik wel wennen aan zo’n onregelmatig weekend. Wat mijn stage echt leuk maakt zijn de unieke entree-ideeën en de bijzondere props die mensen bedenken.”

Ik dacht eerst bij Talpa: bij zo’n programma, dat ga ik nòòit worden.

Wat zijn jouw tips voor het vinden van zo’n vette stage?

“Echt durven. Ik dacht eerst bij Talpa: bij zo’n programma, dat ga ik nooit worden. Ik heb iets van zes of acht sollicitaties verstuurd en uiteindelijk heb ik niet eens overal reactie op gehad. Je moet het gewoon proberen. Tijdens een sollicitatie zou ik nog als tip geven om veel te vragen. Zij moeten niet alleen interesse in jou hebben, jij ook in hen. Tijdens mijn gesprek werd ik rondgeleid op de set en stelde ik allerlei vragen. Uiteindelijk werd ik dezelfde dag nog gebeld dat ik was aangenomen.

Wil je verder nog iets kwijt?

“Ook voor de komende tijd is Lang Leve de Liefde op zoek naar stagiairs voor de productie, redactie en webredactie. Mocht je op zoek zijn naar een te gekke stage in de media, solliciteer dan via mediastages.nl of zoek contact met mij via mijn schoolmail!”

Wil jij later bij een televisieprogramma werken?

Lees meer over onze opleiding Creative Business!
Kiki Hannink.jpeg

Kiki Hannink

Kiki Hannink studeerde Creative Business bij Saxion en ontdekte zo haar passie voor schrijven. Graag deelt ze de verhalen van ambitieuze mensen om studenten te inspireren én haar eigen nieuwsgierigheid te voeden. 

Gerelateerde artikelen

Sarah-Manon Blok Onderwijs

Sarah-Manon loopt stage bij Animal Rights en vertelt over haar passie voor een wereld zonder leed

28 juni 2023
Florence en Chelsea Onderwijs

Florence en Chelsea lopen stage bij &C: ‘Solliciteer bij je droomstageplek, ook al lijkt dat onhaalbaar’

12 april 2023
MichielFloris.jpg Onderwijs

Broers Michiel en Floris solliciteerden zonder dat ze het van elkaar wisten bij Moekotte Media