Header-Minorensite-980x380.jpg
Onderwijs

Minor volgen? Meld je nu aan

Leestijd Minuten

Volg jij vanaf september 2023 een minor? Bij Saxion kun jij je vanaf nu aanmelden voor de minor die past bij jou. Lees hier welk aanbod er bij Saxion is en welke tips wij voor je hebben bij het maken van jouw keuze!

Wat is een minor?

Even terug naar de basics: een minor is een verplicht half jaar onderwijs naar keuze, van 30 studiepunten (ects). Een minor kan je dus eigenlijk zien als een kans op nieuwe inzichten en je geeft jouw eigen kleur en invulling aan je studie. Dat is bijvoorbeeld belangrijk als je later gaat solliciteren. Zo kun je jezelf onderscheiden en laat je zien waar jouw interesses liggen.

Bij Saxion kun je uit heel veel verschillende minoren kiezen. Van hele breed georiĆ«nteerde minoren zoals algemene ontwikkeling, of creatief probleem oplossen, tot hele specifieke minoren waarmee je echt de diepte ingaat op jouw vakgebied. De keuze is reuze! 

Wanneer volg je een minor?

Je volgt een minor meestal in je derde of vierde studiejaar. Om te kunnen starten met je minor moet je je propedeuse gehaald hebben. Als er specifieke toelatingseisen zijn voor de minor die je wilt volgen, moet je bovendien vooraf aantonen dat je hieraan voldoet. Een minor start altijd in augustus/september (kwartiel 1-2) of in februari (kwartiel 3-4). In dit half jaar ben je fulltime bezig met de minor, te vergelijken met een stage.

Welke minoren zijn er bij Saxion?

Bekijk hier ons complete minorenaanbod. Je vindt niet alleen inhoudelijke informatie over de ruim 100 Saxion-minoren, maar ook de gegevens van alle contactpersonen. Je kunt dan rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie en vragen. Handig!

Hulp nodig bij jouw minorkeuze?

Het kan zijn dat je er niet helemaal uitkomt of dat je twijfelt tussen verschillende minoren. Lees hier onze tips voor hulp bij minorkeuze.

Student van een andere hogeschool? Ook dat kan!

Studeer je aan een andere hogeschool? Meer dan 80 Saxion-minoren staan ook open voor studenten van buiten. Bekijk het allemaal hier en zie direct of je de minor van jouw keuze kunt volgen.

Meld je vanaf nu aan!

Vanaf nu kun je je aanmelden voor de minoren die starten in september. Je kunt je tot en met 26 mei aanmelden. Op saxion.nl/minoren lees je ook hoe de aanmelding in zijn werk gaat.

Make up your minor en kies voor een minor bij Saxion!

Gerelateerde artikelen

Onderwijs

Kaartspel maakt lastige kwesties bespreekbaar voor jongeren

17 juni 2024
Corporate

LED-directeur Peter van Dam zwaait af: over vakkennis en pionieren

10 juni 2024
Chelsea de Fretes (eigen foto) Ondernemerschap

Chelsea merkte in Valencia dat ze verandering wilde: 'Eerder zag ik vaak beren op de weg, nu vooral kansen'