Tweede Kamerlid Erik Haverkort bezoekt Circulair Textiellab Saxion
Organisatie

Tweede Kamerlid Erik Haverkort bezocht Circulair Textiellab van Saxion

Op 20 maart bezocht Erik Haverkort, Tweede Kamerlid voor de VVD en portefeuillehouder Circulaire Economie, het Circulair Textiellab van Saxion, op uitnodiging van Twente Board.

Onlangs werd in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek georganiseerd rondom het thema Systeemverandering in de kledingindustrie. Dit thema is zeer actueel naar aanleiding van het verschijnen van de beleidsnota van de Rijksoverheid over het nationaal programma circulaire economie. Bij het rondetafelgesprek sloten enkele bedrijven aan om hun standpunt weer te geven over de uitdagingen waarvoor de samenleving en de industrie zich geplaatst zien bij de transitie naar een circulaire kledingeconomie.

Kamerlid Haverkort wilde zich ter plaatse laten informeren over samenwerkingsverbanden en innovaties in circulair textiel en om die reden bezocht hij Twente. Daarbij werden de textielketenbedrijven van de Stichting TexPlus, waarvan Saxion kennispartner is, uitgelicht. Haverkort bracht ook een bezoek aan het Circulair Textiellab van Saxion, waar veel van de noodzakelijke onderzoeken plaatsvinden in een lab dat mede door Regio Deal Twente en Twente Board tot stand gekomen is. De Regio Deal omvat subsidies vanuit zowel het Rijk, de Provincie Overijssel als de Regio Twente via Twente Board.

We zijn blij dat we op deze wijze eraan bijgedragen hebben om de mooie innovaties in onze regio ook ‘in Den Haag zichtbaar’ te maken.

Tweede Kamerlid Erik Haverkort bezoekt Circulair Textiellab Saxion

Gerelateerde artikelen

Romaissae Taouil (eigen foto, met toestemming) Onderwijs

Marketing met een maatschappelijk aspect: Romaissae’s stage-ervaring bij Nieuwe Wending

06 maart 2024
Bart Wessels / DJ BWESS (gebruikt met toestemming via Bart) Onderwijs

Door de week studeert Bart HBO-ICT, in het weekend is hij DJ BWESS: ‘Ik mis geen les’

12 februari 2024
Elcin Coraklar en Daniel Verlaan Onderwijs

Creatieve Inspiratiedag bij Creative Business: een duik in de wereld van media, ondernemerschap en passies