Studentenleven

Lotte Engelbertink kwam er tijdens haar stage achter dat haar passie bij klantcontact ligt

Elcin Coraklar (Fotografie: Patrick Ooms)
Elçin Çoraklar Leestijd Minuten

Lotte Engelbertink kwam er tijdens haar stage achter dat haar passie bij het klantcontact ligt. “Ik had verwacht meer affiniteit te hebben met het maken van marketinguitingen, maar ontdekte juist mijn interesse op het strategische vlak,” vertelt Lotte. Ze zoekt het liefst afwisseling in haar dagelijkse werkzaamheden en dat kan ze binnen Eqib | The Human Factor vinden. 

Hoi Lotte, wil je jezelf voorstellen? 

“Natuurlijk, ik ben Lotte Engelbertink, 21 jaar oud en woonachtig in Oldenzaal. Ongeveer vier jaar geleden ben ik gestart met mijn opleiding Commerciële Economie. Daar kun je kiezen uit verschillende specialisaties zoals Sales- en Accountmanagement, Marketing Management en Digital Markering. Mijn keuze viel op Sales- en Accountmanagement, omdat ik al snel merkte dat mijn interesse echt op het gebied van sales en relatiebeheer ligt. Mijn keuze voor deze specialisatie neemt mijn interesse voor marketing zeker niet weg. Ik ben ervan overtuigd dat er een nauwe samenwerking zou moeten zijn tussen Sales en Marketing binnen een organisatie.” 

Hoe ben je terechtgekomen bij je stagebedrijf?  

“Voor mijn meewerkstage plaatste ik een bericht op LinkedIn dat ik op zoek was naar een stage en dat bericht ging heel hard! Vanwege mijn vakgebied kreeg ik veel reacties van bedrijven die op zoek waren naar stagiaires. Ik ben bij drie bedrijven op gesprek geweest, waaronder Eqib | The Human Factor waar ik nu stageloop. De klik was gelijk goed en ik was al bekend met het bedrijf. Ze hadden ook de leukste stage, gezien zowel marketing als sales terugkomt.” 

Waar houdt jouw stagebedrijf zich mee bezig? 

“Eqib | The Human Factor is een full-service HR Business Partner in Noord Oost Nederland. Een HR-bedrijf dat zich niet alleen bezighoudt met werving en selectie, maar ook op organisatieniveau actief is. Ze geven trainingen, strategisch advies en werken samen met verschillende zzp’ers op het gebied van HR & Organisatieontwikkeling. Bij de plaatsing van kandidaten nemen ze bijvoorbeeld een TMA (talentenscan) af om iemands kwaliteiten te ontdekken en te bespreken. De core business is recruitment, ondersteund door marketing en sales.” 

Heb je een specifieke opdracht waar je aan werkt?  

“Mijn opdracht richt zich op de samenwerkingspartners, dat zijn klanten die voor een periode van twee jaar een samenwerkingsovereenkomst hebben afgesloten met Eqib | The Human Factor. Ik ben bezig met het onderzoeken van mogelijkheden om het beheer van accounts en relaties verder te optimaliseren.” 

Wanneer ontdekte je dat sales en het commerciële aspect meer jouw interesse hadden?  

“Ik merkte dat mijn talent lag in het leggen van contacten, zowel privé als professioneel. Hoewel ik niet geloof dat je altijd iets uit sales moet halen, ontdekte ik dat het opbouwen van relaties en het tonen van oprechte interesse mij energie gaven. Dit in tegenstelling tot het maken van marketinguitingen. Ik merk dat het maken van deze uitingen mij veel tijd en energie kost en daarbij niet het gewenste resultaat oplevert.” 

Bij mijn stage krijg ik de mogelijkheid om bij allerlei processen betrokken te zijn. De ene dag kan ik op pad zijn met de marketingafdeling, maar de andere dag dan weer met recruiters of directieleden. De laagdrempeligheid is uniek

Wat vind je het leukste aan jouw stagebedrijf?  

“Wat me direct opviel is de bereidheid van jong en oud om te helpen. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om bij allerlei processen betrokken te zijn. De ene dag kan ik op pad zijn met de marketingafdeling, maar de andere dag dan weer met recruiters of directieleden. De laagdrempeligheid is uniek; ik kan gemakkelijk afspraken maken met directieleden en mijn mening als stagiaire wordt echt gewaardeerd.” 

Heb je nieuwe inzichten opgedaan tijdens je stage?  

“Ik had verwacht meer affiniteit te hebben met het maken van marketinguitingen, maar ontdekte juist mijn interesse opin het strategische marketingvlak. Ik zie nu dat ik graag in de buitendienst werk en de afwisseling zoek, in plaats van alleen op kantoor ondersteunend bezig te zijn.” 

Heb je tips voor studenten die op zoek zijn naar een stage?  

“Mijn tip is om zelf een post op LinkedIn te maken. Vaak kom je in de standaard stagevacatures terecht, waarin je niet echt kunt aangeven wat je leuk vindt. Door mijn eigen post kon ik bij Eqib | The Human Factor mijn eigen stage invullen aan de hand van mijn interesses.” 

Elcin Coraklar (Fotografie: Patrick Ooms)

Elçin Çoraklar

Elçin studeert Creative Business bij Saxion en werkt bij Saxion als Studentredacteur. Ze is erg ondernemend en heeft daarom ook altijd een volle agenda, maar toch houdt ze ruimte over om te genieten. In haar vrije tijd staat ze vaak in de keuken of droomt ze weg op Pinterest. Ook pakt ze regelmatig haar koffer om nieuwe plekken te ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Marieke Kok Onderwijs

Marieke: 'Na mijn stage Digital Marketing wist ik dat ik écht iets kan bijdragen aan het werkveld'

05 april 2023
Laura.jpeg Onderwijs

Laura gaat na haar meewerkstage ook afstuderen bij Traffic Today: ‘Ik voel me hier thuis’

30 november 2022
MichielFloris.jpg Onderwijs

Broers Michiel en Floris solliciteerden zonder dat ze het van elkaar wisten bij Moekotte Media