Word jij ook een civiele held?
Organisatie

Word jij ook een Civiele held? Hogescholen slaan handen ineen voor gezamenlijke campagne

In een unieke samenwerking slaan de hogescholen de handen ineen om het vakgebied civiele techniek beter op de kaart te zetten. Dat is hard nodig, want ons land heeft dringend meer civieltechnische ingenieurs nodig. De sector, in de volksmond bekend als grond-, weg- en waterbouw, staat de komende decennia voor de enorme opgave om onze infrastructuur toekomstbestendig en ons land veilig, leefbaar en bereikbaar te houden. Het tekort aan specialisten is er al, maar wordt alleen maar nijpender.

De hbo-opleidingen Civiele Techniek hebben de handen ineengeslagen met de campagne Civiele Helden. Daarin werken zij samen om het vakgebied landelijk beter op de kaart te zetten. De focus van de campagne ligt op leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten in het mbo.

Geen idee…

Jongeren hebben vaak geen idee wat civiele techniek is en dat is terug te zien in een teruglopend aantal aanmeldingen in het hbo. Reden voor de opleidingen om gezamenlijk de schouders eronder te zetten om het vakgebied, de breedte ervan en een toekomst in deze richting beter onder de aandacht te brengen. 

Civiele Helden

In de campagnevideo maken 3 jongeren kennis met de wereld van civiele techniek en de toegevoegde waarde van het vakgebied. De website studeercivieletechniek.nl vormt de backbone van de campagne en bevat voor leraren en leerlingen informatie over het vakgebied, studie-informatie en aanvullende informatie voor docenten en bedrijven.

Samenwerking

Civiele Helden is een initiatief van het Domein Built Environment. In het bijzonder zijn betrokken: Avans Hogeschool, de Haagse Hogeschool, HAN University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Saxion, Hogeschool Windesheim, HZ University of Applied Sciences en NHL Stenden Hogeschool.

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door BouwendNederland. Ook andere stakeholders zijn betrokken, waaronder Civilion, KIVI, NL Ingenieurs en de Vereniging van Waterbouwers.

Gerelateerde artikelen

Patrick de Lange presenteert formule aan middelbare scholieren Organisatie

Technasium: samen met middelbare scholieren werken aan civiel technische vragen

12 april 2023
MartMensink.jpg Onderwijs

Alumnus Mart won de Starter met Impact-verkiezing met DuSpot: 'Alleen ga je sneller, samen kom je verder’

12 januari 2023
Sabiha Onderwijs

Sabiha wist al heel snel waar haar interesse lag: ‘Door in gesprek te gaan met bedrijven ontdek je je interesses’