image1.jpg
Organisatie

Gevelelement Smart TinyLab vervangen

Leestijd Minuten

Het is wellicht al opgevallen, maar op vrijdag 2 februari is één van de gevels van het Smart TinyLab op de parkeerplaats aan de Kortenaerstraat vervangen.

Het Smart TinyLab is zo ontworpen dat verschillende systeemcomponenten, waaronder dus gevels, kunnen worden vervangen en getest onder praktijkomstandigheden. Nadat de metingen aan de oude houtskeletgevel met cellulose isolatiemateriaal werden afgerond, is deze vervangen door een houtskeletgevel met lisdodde isolatiemateriaal en een afwerking van steenstrips. Binnen het onderzoeksproject Future Factory (waarin lectoraat Sustainable Building Technology partner is) worden de temperatuur en vochtigheid op 24 punten in het nieuwe gevelelement continu gemonitord om een beeld te krijgen van het hygrothermische gedrag van dergelijke biobased constructies onder verschillende klimaatomstandigheden.

Timelapse

De gevel werd geproduceerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma en werd geïnstalleerd door Dura Vermeer. In onderstaande timelapsevideo is de vervanging van het gevelelement te zien.

Bekijk die timelapse hier

Heb je vragen of wil je meer weten over het Smart TinyLab en/of de onderzoeksprojecten van lectoraat Sustainable Building Technology? Neem dan contact op via lectoraten.bbt@saxion.nl.

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Rio Saijo: 'mijn omgeving veranderen om mezelf te veranderen'

06 februari 2024
Onderzoek

Twentse samenwerking ‘Bouwen aan Human Capital’ moet verduurzaming Nederlandse woningbouw versnellen

13 april 2023
Christian Struck (fotografie Robin Kamphuis) Onderzoek

Christian Struck geïnstalleerd als lector SBT: ‘We moeten alles op alles zetten om de opwarming van de aarde te temperen’