Sustainable Development Goals Saxion SDG

Sustainable Development Goals

Saxion ondertekende in 2018 de Sustainable Development Goals (SDGs), ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Hoe gaat het nu met de bijdrage aan deze duurzaamheidsdoelen? Je leest het in dit dossier.

Alle artikelen in Sustainable Development Goals

Gabriela Hernandez Sanchez Onderwijs

Mexicaanse Gabriela schreef Nederlands kinderboek voor eerlijkere textielindustrie

Ze spreekt amper Nederlands. Het weerhield Fashion Textile Technologies-student Gabriela Hernandez Sanchez er niet van een kinderboek te schrijven. Met ‘Mijn allerbeste, mooiste en favoriete broek in de wereld’ wil de Mexicaanse volwassenen en kinderen aan het denken zetten, om op een duurzame manier met kleding om te gaan.

Arie Paul van den Beukel Onderzoek

Arie Paul van den Beukel is de nieuwe lector Industrial Design: 'Ik wil relevant zijn voor de praktijk'

“Onderzoek in het hbo en hier bij Saxion levert vaak binnen twee jaar al concrete resultaten op. Dat spreekt me aan. Ik wil relevant zijn voor de praktijk,” vertelt Arie Paul van den Beukel. In september startte hij als lector Industrial Design. Maar wat vraagt die sterk veranderende praktijk en hoe kan Industrial Design daar juist met toegepast onderzoek een bijdrage aan leveren?

Niet op ‘ja’ durven klikken: onderzoek naar onzekerheid bij ouderen over privacy-info in gezondheids-apps Onderzoek

Niet op ‘ja’ durven klikken: hoe los je onzekerheid bij ouderen over privacy-info in gezondheids-apps op?

Vaak geloven we het wel, dat hele privacy-statement, als we bij het installeren van een app op 'akkoord' klikken. Voor bepaalde doelgroepen, waaronder ouderen met weinig ervaring met technologie, is dat anders. Zij voelen zich onzeker op dit gebied. Onderzoeker David Neal (Amsterdam UMC) en Associate lector Verpleegkunde Karin Dijkstra (Saxion) vertellen over hun onderzoek om privacy-informatie voor alle gebruikers toegankelijk te maken.