master-na-je-studie-saxion.jpg
Onderwijs

Een master volgen na je hbo-studie? Zo doe je dat!

Malou Saxion.jpeg
Malou Willemsen - Warmerdam Leestijd Minuten

Ben jij (onlangs) afgestudeerd of ben jij bijna klaar met jouw studie bij Saxion en weet jij nu al dat jij nog niet uitgeleerd bent? Denk dan eens aan een masteropleiding! Maar waarom moet jij voor een master kiezen en welke mogelijkheden zijn er allemaal? Dat ontdek jij in dit artikel.

Waarom kiezen voor een masterstudie?

Door het volgen van een masterstudie vergroot jij niet alleen jouw horizon, ook speel jij in op de grote behoefte die onze samenleving heeft aan professionals die denken en doen met elkaar kunnen verbinden.

Het masteronderwijs bij Saxion focust op deze verbindende functie. Onze hbo-masters zijn praktijkgericht waardoor jij je bezighoudt met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden, als het toepasbaar maken hiervan.

Na het behalen van jouw internationaal erkende graad kun jij jouw carrière starten vanuit een uitstekende positie.

Voordelen van een master

Zoals gezegd vergroot het volgen van een masteropleiding jouw horizon zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je leert jezelf en jouw key kwaliteiten beter kennen en te benutten in het werkveld. Door de extra kennis en vaardigheden die jij tijdens de master opdoet, word jij dé specialist in jouw vakgebied. Zo kun jij na het behalen van jouw master-diploma een sleutelrol gaan spelen binnen een organisatie door verbeteringen te bedenken en realiseren.

Starten met een master

Nu jij bovenstaande hebt gelezen kun jij vast niet wachten om met een masteropleiding te starten. Maar wanneer kan én mag dat?

Jij kunt starten met een master wanneer jij een afgeronde hbo- bachelor of wo-bachelor hebt. Het is wel belangrijk dat jouw afgeronde bachelor aansluit op het vakgebied van de master die jij wilt volgen. Ook kan het zijn dat jij voordat je met een master begint, eerst werkervaring nodig hebt. Werk jij dus al in een bepaald vakgebied en wil jij jezelf verdiepen dan kan je een master in deeltijd volgen naast je werk. Zo kan je jouw opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Welk type hbo-master kan ik bij Saxion volgen?

Bij Saxion heb jij de keuze uit drie verschillende soorten masters. Namelijk een voltijd master, een deeltijd master of een duale master. Voltijd masters zijn ideaal als jij direct na jouw hbo-bachelor wilt doorstuderen.

Ben jij al begonnen met jouw carrière en wil jij naast jouw werk studeren? Dan is een deeltijd master ideaal voor jou. Bij een duale master werk en leer jij tegelijkertijd in het vakgebied waarin jij jezelf wilt verdiepen. Je hebt dus al een baan die past bij jouw studie.

Benieuwd naar het masteronderwijs bij Saxion?

Ontdek meer

Of ga je voor een wo-master?

Naast de hbo-masters die je bij Saxion kunt volgen, kun jij er ook voor kiezen om een wo-master te gaan volgen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

Een hbo-master is meer praktisch en beroepsgericht, terwijl een masteropleiding aan de universiteit is gericht op het doen van onderzoek. Je traint hier onder andere jouw analytische en onderzoekstechnische vaardigheden.

Van hbo-bachelor naar wo-master

Als jij er voor kiest om na het behalen van jouw hbo-bachelor door te willen stromen naar een wo-master, houd er dan rekening mee dat jij bijna altijd een schakeltraject moet volgen. Dit omdat een hbo-bacheloropleiding niet naadloos aansluit op een wo-master. Een wo-opleiding legt namelijk veel nadruk op onderzoek en analytisch vermogen, terwijl een hbo-opleiding meer beroepsgericht is.

Malou Saxion.jpeg

Malou Willemsen - Warmerdam

Malou is Contentspecialist bij de Dienst Marketing & Communicatie bij Saxion. Haar hobby is haar werk: het vertellen van leuke, boeiende en inspirerende verhalen in verschillende vormen. Verder is ze fan van hardlopen en koken. Haar mantra: less bitter, more glitter. 

Gerelateerde artikelen

Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?