Studie-inhoud

Met deze opleiding verkrijg je de bouwkundige en bedrijfskundige kennis en vaardigheden op BIM-gebied om bedrijven een stap verder te helpen. Je werkt aan beroepsproducten voor het bedrijf waar je werkzaam bent, je eigen bedrijf of een bedrijf van een medestudent. Je herkent knelpunten in bouwprocessen en geeft adviezen ter verbetering. Ook leer je gebouwen duurzaam te (her)ontwerpen. Daarbij zet je actuele ICT-middelen in.

 • Plaats

  Enschede

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 20 uren

 • Resultaat

  Associate degree 120 EC

 • Studiepunten

  120 EC

Studieopbouw

De opleiding kan in 2 studiejaren worden afgerond. In het eerste jaar worden per kwartiel van 10 weken steeds 3 modulen van 5 studiepunten aangeboden. Dit wordt voortgezet in het tweede jaar, waarbij het laatste gedeelte van het tweede studiejaar vooral wordt besteed aan een afstudeeropdracht van 15 studiepunten.

Studieprogramma

Het onderwijsprogramma sluit nauw aan bij de praktijk van het bedrijfsleven en de huidige ontwikkelingen van bouwinformatiemanagement. Naast het samenwerken in BIM houd je je bezig met het duurzaam (her)ontwerpen van gebouwen en het optimaliseren van bouwprocessen. Bij alle modulen werk je aan beroepsproducten die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Het programma is opgebouwd rondom 4 thema's.

 1. Bouwtechniek
 2. Procesoptimalisatie
 3. Duurzaam en integraal ontwerpen
 4. Digitaliseringin de bouw

   Meer over de studieopbouw?

   Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

   Open de Studiegids

   Relevante praktijkomgeving

   Om aan de opleiding te kunnen deelnemen is het van belang dat je werkt in een bouwgerelateerde organisatie waarbinnen je kunt werken aan bouwprocessen.

   Vrouw aan het werk in een relevante praktijkervaring