Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de Ad Bouwkunde bedraagt €2.209.

Wettelijk collegegeld
Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Hier vind je het standaard bedrag 'wettelijk collegegeld'. 

Studiejaar 2022-2023

Wettelijk collegegeld

€2.209

Eerstejaars

€1.105

Eerstejaars betalen de helft; landelijke regeling

Extra kosten

Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van € 300 à 500 per jaar, voor bijvoorbeeld boeken en softwarepakketten. Kijk voor meer info over je boeken op de site van Studystore (klik op Saxion Parttime School, dan op locatie en je vindt de opleiding van jouw keuze).

Een goede laptop of tablet is ook noodzakelijk, omdat we met een online leeromgeving werken, waar je zowel tijdens de les, thuis en op je werkplek mee moet kunnen werken.

Studeren in deeltijd: hoe betaal je dat?

Je wilt je verder ontwikkelen en je carrière een nieuwe impuls geven. Goed idee! Maar wat kost dat en wie betaalt dat? Er zijn tal van mogelijkheden om jouw deeltijdstudie (deels) te bekostigen. Vaak zijn er ook belastingvoordelen en misschien betaalt je werkgever wel (mee).