Studie-inhoud

Het onderwijsprogramma sluit nauw aan bij de praktijk van het bedrijfsleven en de huidige stand van de techniek. In de AD Engineering leer je over produceren en technisch verbeteren van producten, machines en constructies. Dat weet je praktisch handen en voeten te geven bij complexe technische uitdagingen een project of team.

 • Plaats

  Enschede

 • Duur

  2 jaar

 • Type

  Deeltijd

 • Resultaat

  Associate degree 120 EC

Studieopbouw

De studie is modulair opgebouwd. We gaan uit van de voorkeursroute, een andere studieroute is in overleg mogelijk. Elke module sluit je af met een beroepsproduct, die meestal bestaat uit 5 studiepunten (EC). Voor jouw Ad-diploma heb je 120 EC nodig. Standaard duurt de opleiding twee jaar. De opleidingsduur is afhankelijk van jouw werkervaring en/of behaalde EC’s binnen opleidingen.

Deze opleiding kent drie disciplines:

 1. Werktuigbouwkunde
 2. Elektrotechniek
 3. Automatisering

Deze disciplines vormen de basis om engineeringsprofessional te worden; uiteraard wordt aandacht besteed aan communicatie, projectmanagement en sturing op (team)resultaten.

   Meer over de studieopbouw?

   Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

   Open de Studiegids

   Relevante praktijkomgeving

   Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een organisatie waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding succesvol kunt uitvoeren en afronden.

   Toelatingseisen 2023-2024
   Vrouw aan het werk in een relevante praktijkervaring