Sociaal Juridische Dienstverlening
Deeltijd

Voor diegene die anderen op weg helpt in complexe wet- en regelgeving

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Dinsdag 15.45 - 21.15 uur

Ben je werkzaam in de sociaal juridische dienstverlening en wil je groeien in je functie of heb je de ambitie om aan de slag in dit maatschappelijke werkveld? Bij de deeltijdopleiding Sociaal Juridische Dienstverlening leer je hoe je mensen kunt helpen om een weg te vinden in de complexe wet- en regelgeving. Middels opdrachten, (gast)colleges en trainingen raak je vertrouwd met het beroep en groei je uit tot deskundige om mensen te ondersteunen bij sociaal juridische problematiek. Deze hbo-opleiding sluit aan bij actuele maatschappelijke thema’s en een deel van docenten is werkzaam in het werkveld. Hierdoor ervaar je een nauwe aansluiting van de theorie op de praktijk. Je hebt na het behalen van je Bachelor of Laws volop carrièrekeuze in een breed maatschappelijke werkveld.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je adviseert, bemiddelt en helpt mensen een weg te vinden in de ingewikkelde wereld van Nederlandse regels en wetten.
 • Je kunt met de titel Bachelor of Laws (LL.B) werken als reclasseringsbeambte en re-integratieconsulent.
 • Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij de gemeente in een wijkteam, bij de backoffice of als onderdeel van hun team leerplicht.
 • Je kunt aan de slag als medewerker bij een organisatie op het gebied van schuldhulpverlening.
 • Je kunt aan de slag gaan bij een bureau voor bewindvoering of bij een woningbouwvereniging.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Werk je graag met mensen en wil je hen helpen met sociaal-juridische problematiek? Bij de hbo-opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening Parttime School (deeltijd) van Saxion word je klaargestoomd tot een professional met een stevige juridische basis.

Studie-inhoud
Tijdens je studie

Bekijk de video over de opleidingDe studie in een notendop

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hieronder welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt voor je toelating. Ook moet je beschikken over een relevante praktijkomgeving.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de deeltijdopleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105.

Meer over (eventuele extra) kosten

Benieuwd of deze opleiding écht bij je past?

Vraag hier een Studieadvies op maat gesprek aan. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Onze juridische wereld vraagt om steeds meer deskundige dienstverleners die mensen wegwijs maken in de complexe wet- en regelgeving van Nederland. Met de titel Bachelor of Laws (LL.B) kun je werken als reclasseringsbeambte en re-integratieconsulent. Ook kun je bijvoorbeeld aan de slag bij de gemeente in een wijkteam, bij de backoffice of als onderdeel van hun team leerplicht. Medewerker bij een organisatie op het gebied van schuldhulpverlening is ook een optie, evenals aan de slag gaan bij een bureau voor bewindvoering of bij een woningbouwvereniging.

Gerelateerde opleidingen