Studenten opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan het werk

Word jij met de opleiding Bestuurskunde een professional met hart voor de stad?

  • Bachelor (Voltijd)
  • 4 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Hoe bestuur je eigenlijk een stad en hoe vergroot je bijvoorbeeld de leefbaarheid en sociale veiligheid in een wijk? In vier jaar tijd leer je bij de studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement antwoord te geven op deze vragen.

Deze studie is ook in Deeltijd te volgen
Studenten opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement in het Stadslab

Werk met het stadsLAB in de praktijk

In het stadsLAB werk je aan echte praktijkopdrachten. Zo krijg je alle kansen om je eigen stempel op je opleiding te drukken en te bouwen aan je professionele netwerk. Krijg hier een impressie van het stadsLAB.

Pabo-studenten in overleg - lerarenopleiding basisonderwijs studie Saxion

Internationale blik

De wereld verandert in hoog tempo. Oplossingen voor de vraagstukken van nu vind je niet alleen in Nederland. Daarom kijk je ook over de grenzen. Je wordt dus een internationale bestuurskundige van de toekomst!

Think, act, collaborate - hbo opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement

Samenwerken met andere studies

Het eerste jaar volg je samen met studenten Stedenbouwkundig Ontwerpen, Ruimtelijke Ordening en Planologie en Klimaat en Management. Je leert dus goed samen te werken én je kunt zelfs nog switchen van keuze na het eerste jaar.

Proefstuderen

Kom jij ook (online) proefstuderen? Check dan hier de dagen waarop je deel kunt nemen!

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Tijdens deze studie leer je alle facetten van het vak: hoe bestuur je een stad en hoe maak je wijken leefbaarder en veiliger? De samenleving verandert razendsnel: thema's zoals klimaat, veiligheid en werkgelegenheid vragen om innovatieve oplossingen. Bij Bestuurskunde ben jij de strateeg die dit plant en uitvoert. Vanaf het eerste jaar pas je de theorie toe in de praktijk, en in het tweede jaar duik je het StadsLAB in voor hands-on onderzoeksopdrachten van echte opdrachtgevers.

Studie-inhoud

Bekijk de video over deze opleidingDE STUDIE Bestuurskunde/Overheidsmanagement IN EEN NOTENDOP

Nieuws van de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Na je studie Bestuurskunde/Overheidsmanagement

Na je opleiding sta je midden in de veranderende en spannende samenleving. Je hebt hart voor mensen die samen leven en voor de stad in het bijzonder. Je bent een verbinder van verschillende belangen die in een stad spelen. Je adviseert vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de politiek, economie, sociologie en vanuit het recht.

Jouw toekomst
Studenten opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement
Studenten Sociaal Juridische Dienstverlening in overleg

Door een gezamenlijk eerste jaar met Ruimtelijke Ontwikkeling en Planologie en Stedenbouwkundig Ontwerpen leer je meer dan alleen Bestuurskunde

Lees de ervaring Alle ervaringen

Gerelateerde opleidingen