Studie-inhoud

Je bent gastvrij, ondernemend en wilt een onvergetelijke ervaring creëren voor je gast. De deeltijdopleiding Hotel Management biedt je een unieke kans om je Bachelor of Arts (BA) te behalen. Een hotelmanager combineert bedrijfskundige kennis, vaardigheden met dienstverlening en hospitality performance. Je ontwikkelt hotelconcepten die het verschil maken.

 • Plaats

  Deventer

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 20 uren / Zelfstudie 15 uren

 • Resultaat

  Bachelor 240 EC

Studieopbouw

De studie kent een modulaire opbouw. We gaan uit van een voorkeursroute, maar een andere studieroute is in overleg mogelijk. Elke module sluit je af met een beroepsproduct of toets welke 5 of 10 studiepunten (EC) oplevert. Om je bachelor diploma te behalen heb je 240 EC nodig. Iedere periode van 10 weken volg je maximaal 3 modulen. In totaal dus 12 modulen per jaar.

Studieprogramma 

Het studieprogramma zoals hieronder per studiejaar is weergegeven, gaat uit van de standaardroute. Andere studieroutes zijn ook mogelijk, omdat de studie modulair is opgebouwd en je zelf je modules kunt kiezen. Doe dit wel in goed overleg met jouw studiecoach, zodat modules goed op elkaar blijven aansluiten en je het juiste studiepad kiest. 

Meer informatie over de introductie, het lesrooster en de boekenlijst vind je t.z.t op saxion.nl/startersinfo (klik op tab 'startersinfo deeltijd'). 

Bij uitval door calamiteiten worden de lessen soms op een ander moment gepland.  Verder geldt dat herkansingen doorgaans op de woensdag gepland worden (eind middag en ’s avonds). Wil je alvast weten hoe het jaar ingedeeld is? Bekijk het Saxion Jaarrooster

    Ook in jaar drie is ruimte ingebouwd voor vrije keuzeruimte. Voor de keuzeruimte geldt dat je hierbij ook in overleg met je studiecoach modules van andere opleidingen van de Saxion Parttime School kunt volgen. 

    Ervaring in een relevante praktijkomgeving (stage)
    Voor deze opleiding loop je geen stage gedurende een vaste tijdsperiode maar bouw je een portfolio op. Gedurende je opleiding vul je dit portfolio (van 30 EC) met bewijsstukken dat je ervaring hebt in een relevante praktijkomgeving. Het opbouwen van dit portfolio kun je, al je al werkervaring hebt, starten vanaf de eerste dag dat je begint met de opleiding. Heb je nog geen werkervaring dan kun je starten wanneer je verschillende opdrachten van de opleiding hebt afgerond. Het starten gaat altijd in overleg met je studiecoach.

    Afstuderen
    Deze opleiding kent een afstudeermodule van 30EC waarmee je de opleiding afsluit. Afstuderen doe je binnen je eigen relevante praktijk omgeving. Je werkt zelfstandig voor een periode van een half jaar aan een complexe opdracht waarmee je aantoont dat je kunt reflecteren en voldoet aan het hbo-niveau.

    Relevante praktijkomgeving

    Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een organisatie waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen volgt.

    Toelatingsinformatie
    HM_Relevante_Praktijkomgeving.jpg

    Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

    Bekijk je mogelijkheden

    Bijspijkeren taal

    Als je studeert in het hoger onderwijs is een goede taalvaardigheid van groot belang. Je schrijft veel teksten en presenteert jezelf regelmatig tijdens je studie. Ook in je werk heb je er dagelijks profijt van als je taalvaardigheid goed ontwikkeld is, bijvoorbeeld bij het schrijven van (beleids)notities, rapporten of nieuwsbrieven. Kan jouw taalvaardigheid wel wat opgefrist worden? Bekijk dan de tips om je taal bij te spijkeren!

    Jouw studiecoach helpt je!

    Als deeltijdstudent krijg je je persoonlijke studiecoach. Hij of zij helpt jou om je talenten optimaal te ontwikkelen en je studietraject succesvol te doorlopen. Jouw studiecoach adviseert je ook over de keuzes in je studieprogramma, studieroute en studietempo. Verder bespreek je samen jouw studieresultaten, je persoonlijke doelen en je loopbaanontwikkeling.

    Studieadvies op maat

    Ben je benieuwd of deze opleiding bij je past? Dan kun je een studieadvies op maat aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken we samen of er een juiste match is tussen jou en de opleiding, hoe we je zo goed mogelijk van start kunnen laten gaan en welke vrijstellingen je aan zou kunnen vragen.

    Studieadvies op maat
    HRM_Studieadvies_op_Maat.jpg