Studie-inhoud

Je helpt organisaties om te gaan met de steeds snellere en radicalere veranderingen die op hen afkomen. HRM is gericht op het vernieuwen, ontwikkelen en innoveren van menselijk kapitaal binnen een organisatie. Je leert hoe je het management van een organisatie verstevigt en hoe je (top)talent aantrekt, behoudt en ontwikkelt.

 • Plaats

  Deventer, Enschede

Studieopbouw

De deeltijdstudie HRM kent een modulaire opbouw en sluit nauw aan bij de eisen en wensen van jou als deeltijdstudent. Met veel flexibiliteit en ruimte voor eigen keuzes. Met thema’s en cases die betrekking hebben op jouw werkomgeving. Met docenten uit de praktijk en veel studentcontacten, ook met studenten van andere studies. Elke module sluit je af met een toets. Met het behalen van die toets krijg je bij de meeste modulen 5 studiepunten (EC), bij sommige modulen 10. Om je bachelor te halen heb je 240 EC nodig. Samen met je studiecoach bepaal je je gewenste studieroute en je studietempo.

Studieprogramma 

Het studieprogramma zoals hieronder per studiejaar is weergegeven, gaat uit van de standaardroute. Zoals al aangegeven onder ‘Studieopbouw’ is ook een andere studieroute mogelijk, omdat de studie modulair is opgebouwd en je zelf je modules kunt kiezen. Doe dit wel in goed overleg met jouw studiecoach, zodat modules goed op elkaar blijven aansluiten en je het juiste studiepad kiest. 

Meer informatie over de introductie, het lesrooster en de boekenlijst vind je t.z.t. op saxion.nl/startersinfo (klik op tab 'startersinfo deeltijd'). 

Bij uitval door feestdagen of calamiteiten worden de lessen soms op een ander moment gepland.  Verder geldt dat herkansingen doorgaans op de woensdag gepland worden (eind middag en ’s avonds). Wil je alvast weten hoe het jaar ingedeeld is? Bekijk het Saxion Jaarrooster

    Ook in jaar drie is ruimte ingebouwd voor een keuzeruimte. Voor de keuzeruimte geldt dat je hierbij ook in overleg met je studiecoach modules van andere opleidingen van de Saxion Parttime School kunt volgen. 

    Ervaring in een relevante praktijkomgeving (stage)

    Voor deze opleiding loop je geen stage gedurende een vaste tijdsperiode, maar bouw je een portfolio op. Gedurende je opleiding vul je dit portfolio (van 30 EC) met bewijsstukken dat je ervaring hebt in een relevante praktijkomgeving. Het opbouwen van dit portfolio kun je, al je al werkervaring hebt, starten vanaf de eerste dag dat je begint met de opleiding. Heb je nog geen werkervaring dan kun je starten wanneer je verschillende opdrachten van de opleiding hebt afgerond. Het starten gaat altijd in overleg met je studiecoach.

    Afstuderen

    Deze opleiding kent een afstudeermodule van 30EC waarmee je de opleiding afsluit. Afstuderen doe je binnen je eigen relevante praktijkomgeving. Je werkt zelfstandig voor een periode van een half jaar aan een complexe opdracht. Hiermee toon je aan dat je kunt reflecteren en voldoet aan het hbo-niveau.

    Meer over de studieopbouw?

    Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

    Open de Studiegids

    Relevante praktijkomgeving

    Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een omgeving waarin je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de opleiding, succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen doet bij onze deeltijdopleiding.

    Toelatingsinformatie
    HRM_Praktijkomgeving.jpg

    Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

    Bekijk je mogelijkheden

    Bijspijkeren taal

    Natuurlijk moet je voldoen aan de wettelijke toelatingseisen. Daarnaast heb je bij de start van je deeltijdopleiding een relevante praktijkomgeving nodig. Een organisatie waar je beroepsproducten voor de opleiding kunt maken, bijvoorbeeld je huidige baan. Op deze manier pas je de theorie direct toe in de praktijk en kun je vanuit jouw praktijkomgeving vraagstukken inbrengen.

    Jouw studiecoach helpt je!

    Als deeltijdstudent krijg je je persoonlijke studiecoach. Hij of zij helpt jou om je talenten optimaal te ontwikkelen en je studietraject succesvol te doorlopen. Jouw studiecoach adviseert je ook over de keuzes in je studieprogramma, studieroute en studietempo. Verder bespreek je samen jouw studieresultaten, je persoonlijke doelen en je loopbaanontwikkeling.

    Studieadvies op maat

    Ben je benieuwd of deze opleiding bij je past? Dan kun je een studieadvies op maat aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken we samen of er een juiste match is tussen jou en de opleiding, hoe we je zo goed mogelijk van start kunnen laten gaan en welke vrijstellingen je aan zou kunnen vragen.

    Studieadvies op maat
    HRM_Studieadvies_op_Maat.jpg